Terrein rond clubgebouw GOZ Mijnsheerenland schoon van asbest

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

maxresdefaultMIJNSHEERENLAND – Vorige week donderdag 24 april werd het terrein rondom het clubgebouw van GOZ in Mijnsheerenland afgezet in verband met het opruimen van enkele aangetroffen asbestdeeltjes. De asbestresten zijn inmiddels handmatig door een saneringsbedrijf verwijderd. Daarnaast is op het bestaande dak van de clubaccommodatie een beschermende laag aangebracht om te voorkomen dat in de toekomst nog delen kunnen losraken.

Geen asbest op sportvelden

Vrijdag 25 april jl. heeft een gecertificeerd onderzoeksbureau diverse kleefmonsters geplaatst op en rond de sportvelden. Uit de analyse van deze monsters is gebleken dat hier geen asbest aanwezig is en dat de asbesthoudende materialen dus niet verder zijn verspreid dan in het al afgezette terrein. Het afgezette terrein is op basis van het onderzoek daarmee schoon verklaard. Dit houdt in dat er geen verdere beperkingen zijn voor het gebruik van de buitenterreinen en de sportvelden. De hekken zullen dan ook worden weggehaald. Dit betekent ook dat er weer sportactiviteiten kunnen plaatsvinden.

Vervolg onderzoek in de clubaccommodatie

In de loop van deze week wordt uit voorzorg nog wel een aanvullend onderzoek uitgevoerd naar de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende deeltjes binnen in de clubaccommodatie. Dit onderzoek laat de gemeente doen om te kunnen uitsluiten dat er asbesthoudende deeltjes naar binnen zijn gevoerd. De resultaten worden aan het einde van deze week verwacht. Tot die tijd blijft het gebouw gesloten. In overleg met het bestuur van GOZ worden eventuele vervolgstappen afgestemd.

Losstaande schuur ‘ingepakt’

Aan de overzijde van de clubaccommodatie staan nog enkele leegstaande woningen. Bij één van de woningen zijn de dakplaten van het achterliggende schuurtje ingestort. Omdat deze dakplaten asbesthoudend materiaal bevatten, is het schuurtje uit voorzorg met plastic ingepakt. Binnenkort worden deze woningen gesloopt. Voorafgaand aan deze sloopwerkzaamheden worden eerst de aanwezige asbesthoudende materialen verwijderd, waaronder ook het dak van dit schuurtje.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over asbest en volksgezondheid? Dan kunt u terecht op de website van de Dienst Gezondheid en Jeugd: www.dienstgezondheidjeugd.nl. U kunt ook contact met hen opnemen via telefoonnummer 078 – 770 85 00. Heeft u nog vragen over het onderzoek en de opruimwerkzaamheden bij GOZ? Neem dan contact op met het team Omgevingszaken van gemeente Binnenmaas via telefoonnummer 078 – 633 45 91.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren