Vogeltjes Markt en Vogelfietstocht

0
350

x03UhenZIn het kader van de Nationale Vogelweek presenteren kunstenaars en natuurgidsen van het Hoekschewaards Landschap een uniek programma met als onderwerp VOGELS.

Op 24 en 25 mei exposeren kunstenaars bij en rond “de Makerij”, Schuringsedijk 46 te Numansdorp hun werk.

  • Bronzen vogels: Laurens Spier en Rob Nagtzaam
  • Keramische vogels: Gerreke van Veen en Fredie Kok
  • Glaskunst: Nicole de Bruin
  • Jan-Simon Minkema neemt gevleugelde woorden en vogels mee naar de dijk.

Er kan geschilderd worden o.l.v. Coby van “galerie Jacoba”.[houten vogelhuisjes en vogeltjes] Zij exposeert in de maanden mei en juni haar werk en dat van cursisten in het Nationaal Landschap Centrum.

“De Makerij” is ook  het startpunt van drie vogelwandelingen (4,5- 7,5 en 10 km) die allen via de Oosterse Bekade Gorzen gaan. Iedereen is van harte welkom  van 11.00-18.00 uur bij Jeanet Widmer (nr 44) en Koos Westra (nr 46).

Op 25 mei nemen gidsen van het Hoekschewaards Landschap, tevens enthousiaste vogelaars, u mee op een avontuurlijke fietstocht van ongeveer 25 kilometer. Na een korte introductie in het Nationaal Landschap Centrum  om 11.00 uur [ eindtijd +/- 16.00 uur] gaat u op weg en krijgt u een “stik-zak” mee met een verrassend lekkere inhoud. De tocht gaat  langs karakteristieke dijken en u bezoekt een aantal bijzondere vogelgebieden van de Hoeksche Waard. Er wordt ook een stop gemaakt bij “de Makerij” zodat u , na echte vogels, ook kennis kunt maken met vogels in de kunst.

Nadere info en aanmelden tot 18 mei:

  • [email protected]
  • Neem evt. een verrekijker mee.
  • Bij slecht weer is er een alternatief [korter programma]

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.