Lekker wandelen door het oosten van de Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Seuterwandelvierdaagse was al vanaf het begin een succes. Wandelaars ontvangen na afloop o.a. een medaille (Archieffoto: Arie Pieters©)
De Seuterwandelvierdaagse was al vanaf het begin een succes. Wandelaars ontvangen na afloop o.a. een medaille (Archieffoto: Arie Pieters©)
De Seuterwandelvierdaagse was al vanaf het begin een succes. Wandelaars ontvangen na afloop o.a. een medaille (Archieffoto: Arie Pieters©)

Alweer voor de 9de keer wordt dit jaar de Seuterwandelvierdaagse georganiseerd; 4 dagen wandelen door de prachtige Hoeksche Waard. Deze 4-daagse wandeltocht is van 3 juni t/m 6 juni 2014. De Seuterwandelvierdaagse vertrekt traditiegetrouw weer vanuit ’s-Gravendeel.

De wandelroutes voeren door Strijen, Strijensas, Maasdam, Puttershoek, ‘rondje’ Binnenmaas, Schenkeldijk en de Mookhoek. Geert den Boer, Franca de Zeeuw en Mels de Kievit waren in 2006 de drijvende krachten achter de start van de Seuterwandelvierdaagse. Zij kregen in korte tijd toen al ruim vijftig reacties binnen van mensen die maar wat graag aan de eerste editie van het wandelevenement deel wilden nemen. Je kan dus gerust stellen dat de Seuterwandelvierdaagse gelijk vanaf de start een succes is geweest. Toen de toestroom van wandelaars zo snel ging moesten de organisatoren zelfs besluiten om voor de eerste editie een maximaal aantal van 150 deelnemers in te stellen. De wandelvierdaagse voert de wandelaars onder andere langs prachtige stukjes natuur en historische boerderijen in het oostelijk deel van de Hoeksche Waard.

Inmiddels zitten er in de wandelroutes van 2014 ook enkele natuurpaden. Per dag kan er 15, 30 en/of 40 km worden gelopen. De routes zijn zo uitgezocht dat de wandelaars zoveel mogelijk van de omgeving kunnen genieten. Er zijn stempelposten, waar consumpties te krijgen zijn en waar men van het toilet gebruik kunt maken. Als herinnering ontvangen deelnemers een medaille. De start en finish is bij het Sportpark de Trekdam in het IJsclubgebouw. Het sportpark is bereikbaar met het openbaar vervoer. De deelnemers aan de 15 km ‘loop’ starten tussen 8-10 uur, de 30 km start tussen 7-10 uur en de 40 km tussen 7-8 uur.

U kunt zich inschrijven via de website www.seuter-wandelvierdaagse.nlHierop vindt u ook alle relevante informatie. Er kan ook ingeschreven worden voor 1 of 2 dagen. Voor inlichtingen kan men ook bellen met: 078-6732728


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.