Bibliotheek biedt nieuwe bestsellers in LuisterBieb 

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

biebiphoneNumansdorp – De Bibliotheek heeft speciaal voor de week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. De Luisterbieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot kindertitels. De LuisterBieb is nu een jaar in de lucht, inmiddels is de app door 60.000 mensen gedownload en zijn ruim 90.000 boeken beluisterd. De collectie bevat nu zo’n 275 titels. De LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. U luistert naar boeken waar en wanneer u maar wilt: in de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren of in bed. 

Gevarieerde en recente titels 

De collectie is gevarieerd: zo spreekt Isa Hoes haar eigen boek ‘Toen ik je zag’ in en is het nieuwe luisterboek ‘Vlammen’ van de best beluisterde schrijfster Suzanne Collins toegevoegd.

Naast volwassenen kunnen kinderen van verschillende leeftijden volop plezier beleven aan deze app. De kleinsten kunnen luisteren naar ‘Pluk van de Petteflet’ en ‘Kikker’ en jongeren kunnen o.a. luisteren naar ‘Het leven van een loser’ (deel 3) van Jeff Kinney, ‘Ooggetuigen’ van Carry Slee en ‘Geheimen van het wilde woud’ van Tonke Dragt. Verder is er nog volop keuze uit bestsellers van onder meer Dan Brown, Nicci French, Herman Koch, Saskia Noort en Khaled Hosseini en colleges van Maarten van Rossem.

Onder het motto ‘Luisteren voor je lijst’ kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren, bijvoorbeeld in de bus of fiets op weg naar school. Daarvoor zijn speciaal titels ingekocht. Daarnaast is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie.

Hoe werkt het? 

De app is heel eenvoudig in gebruik. U downloadt eenmalig het gewenste luisterboek. Voor het luisteren is geen internetverbinding nodig. Het gedownloade boek wordt opgeslagen op uw smartphone of tablet. U start het verhaal en de rest volgt vanzelf. Heeft u de app nog niet in uw bezit? Downloaden is gratis en kan via de App Store of via Google Play.

Gebruikers reageren enthousiast: ‘voor mij is de file een verrijking geworden..’, ‘ik luister voor het slapen gaan..’ goed voor mijn dyslectische leerlingen..’, ‘zo heb ik mijn periode van ziekte overbrugd..’, ‘heerlijk dit, groeten uit het buitenland’ ‘ik wacht met smart op meer..’. Gevraagd om een reactie zegt directeur Diederik van Leeuwen van Stichting Bibliotheek.nl: ‘deze reacties zeggen toch voldoende’.

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De LuisterBieb maakt deel uit van het pakket aan digitale diensten die de bibliotheek.nl via openbare bibliotheken beschikbaar stelt.

Kijk voor meer informatie op www.luisterbieb.bibliotheek.nl 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
TAGGED:
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren