Basisschool de Dubbeldekker uit Numansdorp adopteert kindgraven

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_9553 LRCROMSTRIJEN – Op vrijdag 13 juni legden kinderen van groep 6 van basisschool de Dubbeldekker twee boeketten bij de kindgraven. Dit deden zij in het bijzijn van familie van de slachtoffertjes. De Dubbeldekker heeft de kindgraven geadopteerd.

Oorlogsslachtoffers

Op de algemene begraafplaats aan de Hallinxweg in Numansdorp liggen twee oorlogsslachtoffertjes begraven. Jaapje van Nugteren kwam op 12 mei 1940 om het leven bij een bombardement in de Havenstraat in Numansdorp. Bij hetzelfde bombardement kwam ook het schipperskindje Bernardus Koch om het leven. Hij logeerde samen met zijn ouders bij de familie van Nugteren, omdat zij het in de Rijkshaven, waar hun schip lag aangemeerd, te onveilig vonden. Beide kindjes waren nog geen twee jaar oud. De twee kinderen zijn de eerste oorlogsslachtoffers in de gemeente Cromstrijen.

Adoptie

Om basisschoolkinderen bij dodenherdenking te betrekken heeft de gemeente basisscholen gevraagd de kindgraven te adopteren. De Dubbeldekker gaf gehoor aan deze oproep. ‘Ik vind het ontzettend fijn en heel bijzonder dat jullie dit doen’, aldus burgemeester Jan Luteijn. ‘Het is goed dat we elk jaar herdenken. Nu jullie de kindgraven hebben geadopteerd, worden ook zij nooit vergeten.’ De adoptie houdt in dat kinderen van groep 6 eens in het jaar bij het graf langs gaan, bloemen neerleggen, schoonmaken en/of even stil staan bij dodenherdenking.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren