Weer 31 woningen opgeleverd in wijk Poortwijk III Oud-Beijerland

570

Poortwijk III 18-6-2014 K6OUD-BEIJERLAND Woensdag 18 juni 2014 was een feestelijke dag voor de toekomstige bewoners van twee nieuwbouwwoningen in de tweede bouwfase van Poortwijk III. Zij kregen namelijk officieel als eerste de sleutel van hun nieuwe woning. Wethouder Johan van Buuren zorgde daarnaast voor een mooie, gevulde waterpartij rondom de woningen.

De wethouder nam hiervoor plaats in een kraan en schepte vervolgens de laatste grond uit de sloot. Hierna stroomde de waterpartij vol met water. De waterpartij is onderdeel van de inrichting van de buitenruimte in de wijk. Vervolgens kregen de eerste huurders, familie Jaggan, uit handen van Richard Polder van HW Wonen de sleutels voor hun gloednieuwe huurwoning uitgereikt. Namens VolkerWessels

Vastgoed overhandigde Marco Langerak de sleutels aan familie Brasser, de eerste eigenaren van een nieuwe koopwoning. De komende dagen ontvangen ook de andere huurders en kopers van de opgeleverde woningen de sleutels van hun nieuwe woning.

Invalid Displayed Gallery

Ruime, waterrijke, groene wijk

Zowel de gemeente Oud-Beijerland, HW Wonen en VolkerWessels Vastgoed zijn erg ingenomen met de interesse in de nieuwbouw in dit deel van de wijk Poortwijk III. Het is volgens hen het bewijs dat met een variabel woningaanbod in verschillende prijsklassen er ook in deze mindere tijden kansen liggen voor de woningbouw. Poortwijk III is een jonge wijk, die nog steeds volop in ontwikkeling is. Het is een wijk die rijk omgeven is door water, groen en vooral ruimte. Met woningtypen in allerlei variaties en met verschillende voorzieningen zoals onderwijs, sporthal, speelpleinen en een supermarkt om de hoek, zijn alle ingrediënten voor goed wonen aanwezig. Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.

Sociale huurwoningen en koopwoningen

In de bouwfase die nu is afgerond, ontwikkelde VolkerWessels Vastgoed in totaal 13 koopwoningen en voor HW Wonen 18 huurwoningen. Met deze nieuwe reeks woningen is voort geborduurd op de 22 koopwoningen die in 2013 al aan de Muzieklaan zijn gerealiseerd. Nu ook deze woningen zijn afgerond, krijgt de wijk steeds meer vorm en uitstraling. De bouw van de woningen was in handen van aannemer Kroon & De Koning in opdracht van VolkerWessels Vastgoed. Het ontwerp voor de nieuwe koopwoningen is gemaakt door Klunder Architecten uit Rotterdam. Dit gebeurde mede op basis van de woonwensen van de toekomstige bewoners.

Volgende bouwfase

Verwacht wordt dat na de zomervakantie kan worden gestart met een volgende bouwfase in de ontwikkeling van Poortwijk III. In totaal worden er circa 250 woningen gebouwd in de wijk Poortwijk III. Meer informatie over de huurwoningen: www.hwwonen.nl. Voor de koopwoningen kunnen geïnteresseerden terecht op www.poortwijk3.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.