Compensatie eigen risico zorg vervalt

0
94
Foto pr
m1nxbnaawdjc_sqr256Het kabinet heeft de regeling Compensatie eigen risico (Cer) met ingang van dit jaar afgeschaft.

Dat betekent dat deze compensatie dit jaar niet meer wordt uitbetaald. Deze regeling was bedoeld voor mensen met hoge zorgkosten die het volledige eigen risico van de zorgverzekering moesten betalen. In bepaalde gevallen was daarvoor een jaarlijks geldbedrag beschikbaar. Deze bijdrage (99 euro in 2013) werd jaarlijks in het najaar uitbetaald door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Nieuwe regeling voor mensen met laag inkomen

Vanaf 2015 worden gemeenten ervoor verantwoordelijk om – met minder geld – iets te doen voor mensen met hoge zorgkosten. De gemeenten in de Hoeksche Waard werken aan een nieuwe regeling. Hoe deze regeling er precies uitziet is nog niet bekend.

Brief van het CAK

Mensen die in 2013 een tegemoetkoming kregen ontvangen op 28 juni een brief van het CAK. Bij deze brief zit een antwoordkaart. De gemeente krijgt  in het najaar de gegevens van het CAK. De gemeenten sturen de informatie over de nieuwe regeling zodra deze bekend is. Het terugsturen van de antwoordkaart wil niet zeggen dat men automatisch een vervangende uitkering ontvangt. Dat hangt af van de situatie en de voorwaarden van de nieuwe regeling.

Eind 2014 meer informatie

De nieuwe regeling wordt eind 2014 via de diverse communicatiekanalen door de gemeente bekend gemaakt. Mensen die de antwoordkaart terugsturen, ontvangen de informatie eind 2014 ook per post.

Bron: Gemeente Strijen

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.