Groot aantal vernielingen in gemeente Korendijk.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

logo-4KORENDIJK – Sinds een aantal maanden wordt  de gemeente Korendijk geconfronteerd met aanzienlijke vernielingen. Hoewel deze zich in alle dorpskernen voordoen, vallen enkele zaken bijzonder op.

In Nieuw-Beijerland moest de brug aan de Damsteeg het ontgelden. Een paal van de brugconstructie is uit de grond getrokken. In Zuid-Beijerland zijn de pas aangeplante boompjes aan het Kerkepad geknakt. Bij de Jeugdontmoetingsplaats in Zuid-Beijerland is brand gesticht en is straatmeubilair vernield. In Piershil is een aantal gebouwen en straatmeubilair beklad. Hier is ook de afvalbak in de Voorstraat, bij de pinbox – 5 keer in 2 weken – uit de grond getrokken en in het water gegooid. Bij de picknickplaats, even buiten Piershil is een kunstobject met een molotovcocktail bewerkt.Het zal iedereen duidelijk zijn dat met deze schades aanzienlijke bedragen gemoeid zijn.

De totale schade wordt geraamd op € 10.000,– !

De gemeente heeft als stelregel dat bij vernielingen de schade wordt verhaald op de dader(s). In de meeste gevallen is de dader niet bekend en draait de gemeenschap – wij allen dus – op voor de kosten. De gemeente Korendijk vindt het spijtig dat dit ten koste gaat van budgetten die de leefbaarheid in onze kleine dorpskernen moeten helpen in stand te houden.

Daarom doet de gemeente Korendijk een dringend beroep op alle inwoners om te helpen voorkomen dat dit soort vernielingen blijven plaatsvinden. Misschien heeft u gezien wie er verantwoordelijk voor was?

Wij wijzen u graag op de mogelijkheid  om hiervan dan een melding bij de politie te doen. U kunt dit zelfs anoniem doen via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Voor contact met de wijkagent kunt u echter ook 0900 – 8844 bellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.