Zinkwegse Boys gelijk tegen OSV Oud-Beijerland.

Oud-Beijerland – De platte kar stond al klaar en de KNVB was present, maar het kampioensfeest van Zinkwegse Boys is met zeker een week uitgesteld. De derby tussen OSV Oud-Beijerland en Zinkwegse Boys eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op het kunstgras van thuisploeg OSV waren de belangen voor beide partijen groot. Zinkweg kon bij gunstige uitslagen al kampioen worden en de thuisploeg moest juist alle zeilen bijzetten om de nacompetitie niet te gaan missen.

Aangezien de nr.2 op de ranglijst Stellendam zijn thuiswedstrijd tegen Herkingen’55 wist te winnen, had alleen bij een overwinning van de Boys de vlag gehesen kunnen worden. Zo ver kwam het dus nog niet en komende week thuis tegen Melissant krijgt ZWB zijn volgende kans om middels het resterende nog nodige punt de titel te pakken.

Zinkwegse Boys nam in de derby gelijk het heft in handen en speelde vol op de aanval. In de 8e minuut kopte Sander van Hamburg, uit een vrije trap van Ronald van Ruiven, al schitterend de 0-1 tegen de touwen. Ook hierna was het Zinkweg wat het spel dicteerde. OSV Oud-Beijerland hield steeds veel mensen achter de bal om de aanvalsdrift van de van der Mark-brigade te elimineren waardoor de voorwaartsen lange tijd niet in het spel voorkwamen. Namens de Boys waren er kansen voor Mees Lebbink, Koen van der Ende, Mike Fiere en Peter van Dam maar deze misten het doel of werden gekeerd door de sterk keepende Roeland de Vries. In de 34e minuut ging de bal, na een schaarse uitbraak, aan de overkant op de stip nadat de scheidsrechter hands in de 16 meter geconstateerd had. Ilyas Edir schoot de strafschop echter naast. In de 44e minuut kopte OSV’er Patrick Schilperoord eveneens naast en op slag van rust kogelde Ronald van Ruiven namens Zinkweg, op aangeven van Koen van der Ende, rakelings over. Ruststand 0-1.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of de gelijkmaker stond al op het scorebord. Het was Bas Koelemeijer die een voorzet vanaf rechts strak binnen kopte en het stond 1-1. Hierna volgde een periode met beste kansen voor ZWB op een hernieuwde voorsprong. Eerst zagen Kevin Brasser, Koen van der Ende en William Benard hun inzet net aan de verkeerde kant van de paal belanden en in de 69e minuut zag Mike Fiere zijn kanonskogel van dichtbij katachtig door de uitblinkende keeper de Vries gekeerd worden. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd sloeg het spel echter om en kreeg juist OSV Oud-Beijerland de beste kansen. De ploeg kroop ineens uit zijn schulp en het was in de 79e minuut David Pieters die na balverlies bij ZWB op keeper Stephan van Ruiven af kon koersen. Hij schoot echter naast. Nadat Pieters in de 87e minuut zijn 2e gele kaart kreeg en kon vertrekken was het in de slotminuut Patrick Schilperoord die uit de 2e lijn nog over de goal schoot waardoor het bij een 1-1 gelijkspel bleef.