Ondanks de regen in de ochtend was de Groene Markt goed bezocht. De grote verscheidenheid aan kramen met mooie producten gecombineerd met de gezellige sfeer en muziekbandjes draagt hier zeker aan bij. Vanaf tien uur in de ochtend werd het steeds drukker voor de kraam van The Dutch Weed Burger. Aan het eind van de marktdag stonden de mensen nog in de rij voor de laatste burgers en was de de kraam geheel uitverkocht.
Superfood uit duurzame voedselproductie
The Dutch Weed Burger wordt gemaakt van zeewier gekweekt in de Oosterschelde bij het innovatieve bedrijf Zeewaar. Zeewier is een ‘superfood’ met een combinatie van eiwitten vergelijkbaar aan vlees. De overgang naar deze ‘eiwitbron van de toekomst’ ontlast de druk op het ecosysteem enorm, doordat er geen schaarse landbouwgrond nodig is en er geen zoetwater verbruikt wordt bij de teelt. Voor De Peerdegaerdt de reden om deze innovatieve burger naar de Hoeksche Waard te halen en afgelopen zaterdag op de Groene Markt te introduceren.
Uitverkocht
Eén van de oorzaken dat The Dutch Weedburger zo populair is, komt doordat hij in smaak, beleving en bite voorbij gaat aan wat we tot nu toe hebben gekend. De innovatieve burger draagt daarnaast bij aan een gezondere leefstijl, een duurzame voedselproductie en een rigoureuze CO2-reductie met ruim 90% ten opzichte van traditionele fastfood. Het bijzondere aan deze burger is dat het een 100% plantaardige burger is, met zeewier als de smaakmaker. Een burger die lekker, gezond én duurzaam is.
Aankomende week worden de voorraden aangevuld zodat tijdens de Open Dag van Landgoed De Peerdegaerdt op 12 juliweer volop van The Dutch Weed Burger genoten kan worden. Wellicht is The Dutch Weedburger binnenkort ook bij de plaatselijke horeca te verkrijgen.
Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.