Huishoudboekje Cromstrijen gezond en ambitieus!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

logo-8CROMSTRIJEN – “We eindigen 2013 met een positief saldo en presenteren daarnaast een sluitende kadernota 2015 aan de gemeenteraad. Een mooi gegeven zo bij de eerste kadernota in de nieuwe raadsperiode,” aldus wethouder Financiën, Hans Flieringa. Op dinsdag avond 8 juli biedt hij namens het college aan de gemeenteraad de kadernota voor 2015 aan. Hierin stelt het college maatregelen voor om een sluitende meerjarenbegroting te kunnen realiseren. Ook geeft zij prijs welke ambities er liggen voor de nieuwe bestuursperiode.

Deze ambities komen uit het hoofdlijnenakkoord 2014-2018. De decentralisaties van het sociaal domein vormen een grote uitdaging. Net als de andere Nederlandse gemeenten moet ook Cromstrijen in 2015 meer (nieuwe) taken uitvoeren met minder geld. Het is belangrijk dat de organisatie hier klaar voor is en inwoners op de juiste wijze worden geholpen waarbij de voorzieningen betaalbaar blijven. Ook zet het college in op duurzaamheid door alternatieve, energiebesparende en milieuvriendelijke voorzieningen bereikbaar te maken voor inwoners. Ambities liggen er ook op het recreatief-toeristisch vlak met het maken van plannen voor de toekomst van fort Buitensluis en nieuwe recreatieve voorzieningen in Klaaswaal.

Het college maakt zich net als voorgaande jaren hard voor een sluitende begroting en zo laag mogelijke lasten voor de inwoners en ondernemers. Dit gaat niet zonder het treffen van maatregelen om daarmee te komen tot een sluitende meerjarenbegroting die het voorzieningenniveau niet aantasten. De gemeenteraad vergadert vanavond over de kadernota 2015.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren