Waterkwaliteit bij de Oude Tol in Oud-Beijerland onvoldoende door riooloverstort

458

bed-en-breakfast_20140211161452-foto_kopie_2OUD-BEIJERLAND –  Dinsdag 8 juli in de ochtend heeft riooloverstort plaatsgevonden vlakbij de Oude Tol. Het water is hierdoor vervuild met bacteriën. Zwemmen is op dit moment een gevaar voor de gezondheid. Op locatie zijn gele waarschuwingsborden door de gemeente Oud Beijerland geplaatst om recreanten hierop te wijzen.

Riooloverstort
Riooloverstort is een terugkerend fenomeen waarbij het teveel aan afval-, riool- en hemelwater in het oppervlaktewater (in dit geval: rivier Het Spui) terecht komt. Riooloverstort vindt bijvoorbeeld plaats als het bijvoorbeeld heel hard geregend heeft. Het riool heeft dan onvoldoende capaciteit om het water af te voeren. Om te voorkomen dat rioolwater via rioolputten de straat op gaat of bij het toilet naar boven komt, zijn riooloverstorten gemaakt. Zodra de waterkwaliteit weer voldoende is, melden we dit op onze website. Ook worden de waarschuwingsborden op locatie dan weer verwijderd.

Risico’s van zwemmen bij de Oude Tol
Naast het gevaar van riooloverstort, brengt zwemmen bij de Oude Tol nog meer veiligheidsrisico’s met zich mee. Deze heeft de gemeente Oud-Beijerland op een rij gezet op een speciale pagina: risico’s van zwemmen bij de Oude Tol.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.