Zomerlezen met de VakantieBieb

128

index.phpHOEKSCHE WAARD – Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 à 2 AVI‐niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb‐app van de Bibliotheek. Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. Voor volwassenen heeft de VakantieBieb e-books (thrillers, romans e.d), tijdschriften, reis- en taalgidsen. 

Gevarieerd aanbod e-books 

Er is een divers aanbod met grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor zowel jongens – als meisjes. Voor de onderbouw is er bijvoorbeeld Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast van Reggie Naus en Hup Fien! van Harmen van Straaten. Voor de bovenbouw Het leven van een loser van Jeff Kinney en De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort, Nicci French staan erbij net als Stephen King. Of het meeslepende Toen ik je zag van Isa Hoes. Qua tijdschriften is er keus uit de WK-special van Hard gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes.

E-books lezen zonder internet 

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone. De boeken van je keuze komen in je eigen boekenkast te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internet-verbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie.

‘Bibliotheken zijn ervoor om kinderen met plezier te laten lezen. Digitaal lezen is daarbij een handig middel, zeker tijdens de vakantie. Een mooie app dus en voor alle kinderen in Nederland, ook als je nog geen lid van de bieb bent’, aldus Diederik van Leeuwen, directeur van Bibliotheek.nl. 

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook uitmaken van het pakket aan digitale diensten die de bibliotheek.nl via openbare bibliotheken beschikbaar stelt. De LuisterBieb laat kinderen en volwassenen ontdekken hoe leuk en makkelijk een boek luisteren is.

Bibliotheekleden kunnen e-books van de Bibliotheek lezen via het e-bookplatform. Daarop zijn meer dan 5.000 titels beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl  De nieuwste versie van de VakantieBieb is vanaf 1 juli beschikbaar in de App Store of Google Play t/m 31 augustus.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.