Felicitatie voor bijzondere prestatie Lisa van der Mark uit Mijnsheerenland met syndroom van Usher

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

20140711 Wethouder Henk van Etten feliciteert Lisa van der Mark met haar bijzondere prestatieMIJNSHEERENLAND – Wethouder Henk van Etten feliciteerde vanochtend Lisa van der Mark uit Mijnsheerenland met een wel heel bijzondere prestatie. Lisa studeerde namelijk cum laude af aan een Amerikaanse universiteit. Een prestatie op zich, maar extra bijzonder, omdat Lisa lijdt aan het syndroom van Usher (een aandoening die doofblindheid veroorzaakt). 

De familie van Lisa richtte in 2010 Stichting Lisa op en zamelde geld in om Lisa te kunnen laten studeren op de Gallaudet University in Washington, de enige universiteit voor doven en slechthorenden ter wereld. Haar droom kwam uit, ze vertrok naar Washington, maar ze maakte haar droom ook waar en hoe! Afgestudeerd in de psychologie en nog met de allerhoogste lof ook!

Reden te meer voor Henk van Etten om haar namens het gemeentebestuur van Binnenmaas van harte te feliciteren met haar prestatie.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.