Gezamenlijke koers bedrijventerreinen in de Hoeksche Waard ondertekend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – Op 16 juli 2014 ondertekenden de provincie Zuid-Holland en de vijf Hoeksche Waardse gemeenten het afsprakenkader voor de ontwikkeling van bedrijventerreinen in de Hoeksche Waard. Het kader – dat een programmering heeft voor de komende jaren – zorgt ervoor dat het aanbod van bedrijventerreinen beter aansluit op de vraag van ondernemers.

20140717-142521-51921943.jpg

Uit marktonderzoek blijkt dat de eerste 20 ha. van het Bedrijvenpark Hoeksche Waard kansrijk zijn om ontwikkeld te worden. De vijf gemeenten zien echter op basis van de huidige marktomstandigheden onvoldoende potentie in de ontwikkeling van de vervolgfasen van het Bedrijvenpark Hoeksche Waard.

Verder is afgesproken dat het buitendijkse gedeelte van het suikerfabriekterrein in Puttershoek wordt ontwikkeld tot een watergebonden bedrijventerrein. Op het binnendijkse gedeelte van dit terrein is geen ruimte voor een bedrijventerrein. De provincie en gemeente Binnenmaas onderzoeken in overleg met Suiker Unie de economische uitvoerbaarheid van de gemaakte afspraken.

Het bedrijventerrein Reedijk in Heinenoord mag worden ontwikkeld en er wordt ruimte geboden aan de uitbreiding van een aantal lokale bedrijventerreinen.

De gemaakte afspraken worden verwerkt in een regionale strategie voor bedrijventerreinen die in het najaar van 2014 aan de gemeenteraden wordt voorgelegd.

Economische profilering
De Hoeksche Waardse gemeenten zijn blij dat de discussie rondom de bedrijventerreinen voorbij is. De komende jaren gaat de regio zich inzetten op de verdere economische ontwikkeling van de Hoeksche Waard. „We willen aan bedrijven van buiten de regio laten zien dat de Hoeksche Waard een aantrekkelijk gebied is om te investeren”, zegt burgemeester Moerkerke van Strijen.

Het ondertekende afsprakenkader Bedrijventerreinprogrammering Hoeksche Waard
2014-2030 is te downloaden via de website van Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, www.sohw.org


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren