Minder toezichtdruk voor glastuinbouwbedrijven Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

001_boerderij-image-GFA118426I01HOEKSCHE WAARD – De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta (beide waterschappen kennen één geintegreerde afdeling Handhaving) werken nauw samen om de toezichtdruk bij de glastuinbouwbedrijven te verminderen. In de Hoeksche Waard loopt een gezamenlijk project waarbij in plaats van afzonderlijke bedrijfsbezoeken door verschillende instanties, één controleur een integrale controle uitvoert.

Glastuinbouwbedrijven hebben te maken met streng toezicht vanuit verschillende instanties. De nieuwe  integrale aanpak wordt door de glastuinbouwbedrijven zeer gewaardeerd, omdat het minder toezichtlast voor hen oplevert. Naast het verminderen van de controledruk bij de bedrijven, brengt de samenwerking ook voordelen met zich mee voor de deelnemende overheden. Onderlinge kennis wordt verbreed, verdiept en gedeeld, wat leidt tot verbetering van de efficiency en effectiviteit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren