Grote rookwolken brand in Breda te zien in de Hoeksche Waard

172

HOEKSCHE WAARD / BREDA – Bij  het papierverwerkingsbedrijf Destra Data aan de Mijkenbroek in Breda is maandag aan het begin van de middag een flinke brand uitgebroken. De rookwolken trekken richting Breda-Noord maar zijn ook boven Hoeksche Waard te zien. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd in Breda  en zijn de sirenes op verschillende plaatsen in Breda afgegaan. De brandweer waarschuwt uit de rook te blijven. Volgens ooggetuigen zou er ook sprake zijn van ontploffingen. Brandweer en gemeenten adviseerden ramen en deuren dicht te doen. De zwarte rook zorgt voor een penetrante plastic lucht.

Destra Data is een bedrijf dat vertrouwelijke informatie vernietigd. Het bedrijf is onderdeel van de Van Gansewinkel Groep. Volgens ooggetuigen slaan de vlammen inmiddels uit het dak. De rookwolken trekken in dikke wolken over de stad. Uit de hele stad komen meldingen van de dikke rookwolken.

Voor het laatste nieuws adviseren wij de website van Omroep Brabant in de gaten te houden.

Foto Ferry Krauweel
Foto Ferry Krauweel
brandbredagerbenvanderpligt
Foto Gerben van der Pligt
Foto Restaurant de Batterij uit Strijensas
Foto Restaurant de Batterij uit Strijensas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.