Symposium ‘Samen Sterk tegen Pesten’ trapt landelijke week tegen pesten af

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

10343015_542129099224730_217762447240309261_nRegio – Met ingang van 2014 wordt elk jaar in de vierde week van september de Nederlandse Week tegen pesten gehouden, dit hebben het Centrum School en Veiligheid/Pestweb, het Ministerie van OCW en het Vlaams Netwerk Kies kleur tegen pesten op grond van het Plan van aanpak tegen pesten afgesproken.

De nieuwe landelijke week tegen pesten aan het begin van het schooljaar (22 t/m 26 september 2014) trapt Stichting Omgaan met Pesten feestelijk af in het kader van haar 10 jarig bestaan. Het symposium vindt plaats op zaterdag 20 september in Houten (provincie Utrecht).

Trainer Caroline van Bommel uit Strijen vertelt:Het is mijn passie om kennis en informatie te delen over onderwerpen waar behoefte aan is en al jaren organiseer ik als vrijwilligster bij de oudervereniging Balans informatieavonden voor ouders en leerkrachten in de regio. Als Sta Sterk trainer was het voor mij dan ook heel logisch om in de werkgroep te stappen en zo vanuit de Stichting Omgaan met Pesten een bijdrage te leveren aan het voorkomen en aanpakken van pesten. Met het organiseren van dit symposium willen wij de bezoekers graag inspiratie en handvatten geven en vooral tot handelen aanzetten. Niet alleen tijdens deze week, maar ook de opvolgende weken daarna, waarin zij kinderen en jongeren begeleiden vanuit hun organisatie.

Het thema voor de week is dit jaar ‘Horen, zien en Speak Up’. Pesten komt overal voor. Maak pesten bespreekbaar: niet meer zwijgen over pesten en je ervoor schamen, maar er juist over praten en ook voor anderen opkomen. Daar gaat het om vindt ook Stichting Omgaan met Pesten!

Op dit symposium krijgt u de kans te ontdekken hoe pesten werkt en wat iedereen kan doen om de situatie te verbeteren voor kinderen, ouders en beroepskrachten. Met dagvoorzitter en medeoprichtster van de stichting Mirelle Valentijn, een theateract en interessante sprekers, zoals o.a. Margo Henderson, auteur ‘omgaan met pesten’ en Frits Goossens, VU Amsterdam en auteur van ‘Pesten op school’,

Kom ook inspiratie opdoen op het symposium: Samen sterk tegen pesten!

Lees het complete programma en meer informatie over de sprekers in het programmaboekje op
www.omgaanmetpesten.nl/omp/symposium.php

U kunt zich aanmelden en uw ticket bestellen en betalen via de website

€ 35,00 Voor een dagticket 11.00 – 16.30 inclusief koffie / thee, lunch en borrel. Kom samen en bestel uw ticket met korting.

Ook in de omgeving Hoeksche Waard zijn trainers Omgaan met Pesten actief. Scholen kunnen terecht voor Sta Sterk trainingen op School, deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van anti-pestbeleid. Natuurlijk verzorgen wij ook tijdens de Nederlandse week tegen pesten verschillende workshops op scholen en sportverenigingen. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training, die binnenkort weer gaat starten.

Meer informatie over mogelijkheden in en rond Strijen: Caroline van Bommel, 06 51 607 422, [email protected], www.omgaanmetpesten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








TAGGED:
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.