Groepsaankoop zonnepanelen in Oud-Beijerland succesvol afgerond

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – In het najaar van 2013 startte gemeente Oud-Beijerland samen met 23 andere gemeenten in Zuid-Holland de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie. Dit heeft geleid tot 800 geïnstalleerde zonnepanelen op de daken van Oud-Beijerland.

Een Zuid-Hollandse winnaar
Alle geïnteresseerde inwoners van de provincie schreven zich eind vorig jaar vrijblijvend in voor de groepsaankoop via de website van SamenZonneEnergie. In oktober, aan het einde van de inschrijfperiode, hield de groepsaankoop-organisator iChoosr een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. SolarNRG uit Poeldijk won de veiling met het scherpste bod en mocht vervolgens alle deelnemers een persoonlijk aanbod doen.

Brand
Zoals ieder groot project, heeft deze groepsaankoop enkele uitdagingen gekend. Zo heeft SolarNRG tijdens de periode van installatie te kampen gehad met een fikse kantoorbrand, die was overgeslagen van een nabijgelegen bedrijfspand. De zonnepanelenleverancier heeft hard gewerkt om de vertraging van de installatie te beperken. Daardoor zijn nu vrijwel alle zonnepanelensystemen op de daken geplaatst, een knappe prestatie.

Mooie resultaten
Via de groepsaankoop hebben 77 huishoudens in de gemeente Oud-Beijerland een compleet zonnepanelensysteem aangeschaft met in totaal 800 zonnepanelen. Hiermee wordt jaarlijks ruim 180.000 kWh opgewekt en ruim 102,600 CO2 minder uitgestoten. Oud-Beijerland heeft hiermee een grote stap gezet naar meer duurzaamheid in de regio. In de provincie Zuid-Holland zijn er door deze groepsaankoop in totaal 19.000 zonnepanelen geplaatst.

Volgende groepsaankoop
Op 3 oktober start de volgende groepsaankoop van SamenZonneEnergie waarvoor alle inwoners van Zuid-Holland zich kunnen inschrijven. Deze groepsaankoop belooft veel nieuwe zonnepanelensystemen, omdat circa 35 gemeenten in de provincie de actie starten, de grootste actie ooit. Op www.SamenZonneEnergie.nl kunt u meer informatie vinden en uw gegevens alvast invullen, zodat u op de hoogte wordt gehouden over de volgende groepsaankoop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren