Speel mee met Boef in de wijk in Heinenoord en Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

10514531_587640121342557_4910194683749549266_nHEINENOORD – Donderdag 9 oktober 2014 zal het spel “boef in de wijk” plaatsvinden in Heinenoord. De start is om 19:00 uur in de sporthal Tienvoet. Het spel heeft als doel om mensen op een actieve en leuke manier alerter te maken op verdachte situaties en vervolgens een goede melding hiervan te maken. Tevens komen er tijdens het spel diverse vormen van inbraakpreventie ter sprake.

Doe dus mee! Ontmasker de boef en win een mooie prijs!!

“Boef in de wijk” wordt georganiseerd door Buurtbestuurt Heinenoord, buurtpreventie, gemeente Binnenmaas en politie Hoeksche waard.

Ook is er donderdagavond gelegenheid om u aan te melden voor de buurtpreventie Heinenoord!

BOEF IN DE WIJK IN OUD-BEIJERLAND

Oud-Beijerland – De politie nodigt alle Oud-Beijerlanders uit om op donderdag 23 oktober vanaf 19.00 uur mee te doen met het interactieve spel ‘Boef in de wijk’. Het spel speelt zich af in vier wijken in Oud-Beijerland, waar verschillende ‘boeven’ zich hebben verstopt. Via Twitter verzenden de wijkagenten tips over de locaties van de boeven. Als u de boef als eerste vindt, dan wint u een prijs. In totaal zijn er vier prijzen te winnen.

1381954_586214704818432_2605713181508016677_nMeedoen

Het spel begint om 19.00 uur met een korte bijeenkomst in het gemeentehuis (inloop vanaf 18.30 uur) waarbij de politie de spel- en veiligheidsregels toelicht. Het bijwonen van de bijeenkomst is niet verplicht om het spel te spelen, maar het doornemen van de spelregels is wel van belang. Het spel is rond 21.30 uur afgelopen. Zodra de boef is gevonden, krijgen de deelnemers een seintje via Twitter.

Spelregels

Vanaf 19.00 uur plaatsen de wijkagenten berichten op Twitter met tips over de locatie van de boeven. Zij gebruiken hierbij de hashtag #BIDW. Wie de boef als eerst vindt ontvangt een voucher van de boef, waarmee hij/zij een prijs op kan halen in het gemeentehuis. Als u denkt de boef gevonden te hebben dan spreekt u hem aan met: “Kent u de boef in de wijk?” De ‘boef’ zal dit nooit ontkennen. Als u de eerste bent die hem heeft ontmaskerd, ontvangt u een voucher waarmee u een prijs op kunt halen in het gemeentehuis. Nadat de boef door iemand is ontmaskerd, wordt er nieuwe boef in het spel gebracht of is het spel ten einde. De volledige spelregels kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Inbraakgevoeligheid

Het spel heeft als doel de alertheid van bewoners in hun wijk te verhogen, om afwijkingen in het normale straatbeeld te herkennen, en om meldingen te doen over verdachte situaties. Door dit ludieke Twitterspel worden de ogen en oren van de wijkbewoners “op ontvangen”gezet.

Download de spelregels van ‘Boef in de wijk’ onderaan deze pagina en speel mee op 23 oktober!

Volg de wijkagenten van Oud-Beijerland op Twitter:

  • Silsa Frankfort, wijkagent voor de Poortwijk en Oosterse Gorzenwijk, twitter: @ST_Frankfort.
  • Arjan van Leeuwen, wijkagent voor Zoomwijck, Spuioeverwijk, twitter: @A_Van_Leeuwen
  • Petro van Wetten, wijkagent voor Zuidwijk, Croonenburgh, twitter: @P_Wetten
  • Jos van Arendonk, wijkagent voor Centrum, Zeeheldenwijk, twitter: @JosvArendonk

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren