Sporthal Mijnsheerenland wordt te klein voor Open Hoeksche Waardse kampioenschappen Judo

0
563

1513774_730116303743756_8002423895353822977_nMIJNSHEERENLAND – Zaterdag 15 november 2014 vond de tweede editie plaats van de Open Hoeksche Waardse Kampioenschappen Judo (OHWKJ). 356 pouledeelnemers kwamen voor judowedstrijden uit op 4 judomatten.

Dit aantal deelnemers zorgde voor meer dan 1000 judowedstrijden. Deelnemers waren afkomstig van 23 verschillende judoverenigingen. “Verschillende verenigingen hebben we zelfs moeten teleurstellen, omdat het maximum aantal deelnemers bereikt was”, aldus voorzitter van Stichting YoshiKai Alexander Baard. “Voor een derde editie van de OHWKJ zullen we moeten uitwijken naar een grotere locatie, zodat we hopelijk geen verenigingen teleur hoeven te stellen. De tweede editie van het OHWKJ was dus een daverend succes!”

Voordat de OHWKJ startte, kwamen eerst de Yoshi Kai judoka in onderlinge poulewedstrijden aan de beurt in de Club Kampioenschappen. Op deze manier konden de judoka die niet in de Yoshi Kai wedstrijdselectie zitten, toch kennis maken met het competitie element in de judosport. De uitslagen van de verschillende poules verdeeld in leeftijdscategorie en gewichtsklassen van de OHWKJ en van de Clubkampioenschappen zijn te vinden op www.openhoekschewaardse.nl .

Het is de bedoeling dat in het najaar van 2015 de derde editie van het OHWKJ en de Club Kampioenschappen zal plaatsvinden. Door Yoshi Kai zal bekeken moeten worden welke locatie dan geschikt is om dit toernooi te realiseren. Zodra hierover meer bekend is, zal Yoshi Kai dit tijdig bekendmaken aan geïnteresseerde judoverenigingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.