Gemeente Korendijk aan de slag met 5 burgerraadsleden.

0
474

imageKorendijk – Kort na aanvang van de nieuwe raadsperiode is door de eenpersoonsfracties in de gemeente Korendijk aangegeven graag te willen gaan werken met burgerraadsleden.

In de raadsvergadering van dinsdag 16 december 2014 zijn de volgende burgerraadsleden benoemd:

  • PvdA-fractie: dhr. R (René).B.A.M. Krabbe;
  • SGP-fractie: dhr. M.L.(Thijs) Visser;
  • GBK-fractie: dhr. H.T.M. (Enrico) van Vugt;
  • VVD-fractie: mevr. A. (Arda) Koesveld-Breevaart;
  • D66-fractie: dhr. M. (Martijn) Verweijen.

De burgerraadsleden kunnen vanaf 1 januari 2015 een raadslid van hun fractie vervangen tijdens de raadscommissievergaderingen. Een burgerraadslid kan uiteraard niet deelnemen aan de besluitvormende raadsvergaderingen. Omdat burgerraadsleden tijdens de vergadering fungeren als vertegenwoordiger van de fractie en moeten voldoen aan raadsleden te stellen vereisten, is het gepast dat hun bescheiden is onderzocht en dat zij na toelating de eed of verklaring en belofte aflegde.

Financiële consequenties
In het presidium is afgesproken dat de burgerraadsleden per deelgenomen commissievergadering conform Tabel IV van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden aanspraak maken op een bedrag van € 62,46. Deze additionele kosten (€ 2.500,00 voor vijf burgerraadsleden) worden verwerkt in de eerste begrotingswijziging in 2015.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.