Feestelijke onthulling plaquette Julianastraat Puttershoek

590

Julianastr.-Putt.-5-2-2015-A22PUTTERSHOEK – De nieuwbouw in de Julianastraat in Puttershoek is al een heel eind gevorderd. Een deel van de bestaande, behoorlijk verouderde woningen is een jaar geleden gesloopt en heeft nu plaats gemaakt voor de eerste fase van het nieuwbouwproject in deze straat. De bouw ging eind september 2014 van start en wordt als alles volgens plan gaat medio zomer 2015 opgeleverd.

HW Wonen ontwikkelt op deze locatie in het centrum van het dorp een fraai nieuw woonprogramma, dat bestaat uit 15 reguliere huurappartementen en 29 groepswoningen voor Gemiva. Donderdag 5 februari was een feestelijke dag voor de aanstaande huurders en zeker voor de toekomstige bewoners/ cliënten van de groepswoningen van Gemiva. Om het ‘bouwmoment’ te vieren mochten zij hoogst persoonlijk een plaquette onthullen. Hierna werden ook nog ballonnen opgelaten. Met deze nieuwbouw krijgt dit deel van de Julianastraat een compleet andere uitstraling. In veel van de zogenaamde ‘Oranjewijken’ (wijken die merendeels net na de oorlogsjaren zijn verrezen) staan inmiddels verouderde woningen. Zo ook in de Puttershoekse Julianastraat. Met de realisering van fase 1 van de nieuwbouw is nu ook in Puttershoek een begin gemaakt om een dergelijke straat/wijk op te waarderen.

Moderne vormgeving

Spring Architecten uit Rotterdam heeft ‘getekend’ voor een moderne, hedendaagse vormgeving. De nieuwbouw sluit zodoende mooi aan op het letterlijk op een steenworp afstand gelegen Culturele Centrum De Drie Lelies en het winkelcentrum. De aannemer is BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam. Een groot deel van de cliënten van Gemiva, die nu nog woonachtig zijn in de tijdelijke locatie ‘De Wetering’ in ‘s-Gravendeel, zal komende zomer verhuizen naar de nieuwe locatie in de Puttershoekse Julianastraat. Opmerkelijk en tevens mooi detail is dat één van de mensen, die nu nog in ‘De Wetering’ woont geboren is in de Julianastraat. Voor hem zal het straks ongetwijfeld weer voelen als ‘thuiskomen’.

Invalid Displayed Gallery

Na het onthullen van de plaquette en het oplaten van de ballonnen konden alle genodigden in de zaal van ‘t Huys te Hoecke, de Puttershoekse locatie van Zorgwaard, nog genieten van een hapje en een drankje en uiteraard (op zo’n feestelijke dag) van koffie met gebak.

Foto’s Arie Pieters / HW Wonen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.