NSVV delft onderspit in gelijkwaardig duel

6 Min Read

NUMANSDORP – Vorige week was de beslissing in de tweede periode gevallen. Het einde van deze periode had een Hitchkockscenario. Immers om kwart over 4 stonden in Nieuwenhoorn de bloemen klaar om het periodekampioenschap te vieren. Vervolgens scoorde Strijen in de laatste vijf minuten twee maal en dus konden de Nieuwenhoorners deze titel vergeten en konden de gasten van vandaag met de bus een omweg maken om deze bloemen over te nemen, want nu waren zij de kampioenen, ook omdat de directe concurrenten hun kansen niet benutten. Vandaag moest Hellevoetsluis hun tweede plaats waarmaken tegen NSVV. NSVV, dat vorige week in de toegevoegde tijd Papendrecht had verslagen, kon vandaag laten zien, dat ze met de bovenste teams mee kunnen doen.

De elftallen zouden in deze Haringvlietderby gelijkwaardig aan elkaar zijn. Het spel speelde zich vooral af tussen de strafschopgebieden en weinig voor de doelen. Het aantal kansen was dus gering, maar door het wisselende spelbeeld was het zeker geen onaardige wedstrijd. De eerste kans was voor Hellevoetsluis. In de 7e minuut kreeg Victor Hartog de bal vanaf links aangespeeld, maar hoewel hij een open kans kreeg, schoot hij de bal naast het doel. Aan de andere kant werd Marco van Daalen in de vrije ruimte aangespeeld, maar de goede doelman Deshney Hoornweg  plukte de bal van zijn schoen. Andere kansen waren er voor Kelvin van der Giesen, die de bal over schoot na goed voorbereidend werk van Marco van Daalen. Ook plaatste Jeroen Voshart de bal op het hoofd van Roderick Bekker, maar hij kon de bal niet de goede richting meegeven. Aan de andere kant schoot Remon Haze de bal over. Aan het einde van de eerste helft werd Marco van Daalen op de rechterflank gelanceerd en hij gaf een prima voorzet op Jeroen Voshart, maar op het laatste moment tikte Deshney Hoornweg de bal voor zijn hoofd weg.
DSC_7707

De tweede helft startte met een overwicht voor Hellevoetsluis, maar kon daar voorlopig geen kapitaal uit slaan. Integendeel de beste kans was in die periode voor de thuisclub, toen Kelvin van der Giesen  gelanceerd werd, maar wederom was Deshney Hoornweg op tijd aanwezig om met veel moeite de situatie te klaren. Aan de andere kant waren er kansen voor Victor Hartog, maar Melvin Kruijthof toonde zijn klasse door zijn inzet tot hoekschop te verwerken. Ook Davy Mierop werd keurig vrij gespeeld, maar ook zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt.

De doelpunten werden bewaard tot in de slotfase. NSVV opende in de 70e minuut het bal. Kelvin van der Giesen werd op snelheid aangespeeld, kapte vervolgens twee tegenstanders uit en schoof de bal in de korte hoek en liet de Hellevoetse keeper kansloos; 1 – 0.

De Numansdorpers probeerden de wedstrijd snel te beslissen, maar Leonard Bruynzeel kon de bal niet voldoende vaart geven om hem in het doel te plaatsen. Op dat moment wisselde Hellevoetsluis twee spelers en dat bracht de NSVV-verdediging in verwarring en daarvan profiteerden de Voornse bezoekers optimaal. Victor Hartog kreeg de bal vanaf de rechterkant aangespeeld en zijn inzet rolde via de binnenkant van de paal in het doel; 1 – 1.

De bezoekers roken hun kans en wilden meer en zes minuten later was het wederom raak al had het wel de hulp van NSVV nodig; Michael Nijssen beoordeelde een voorzet verkeerd en in plaats van naast het doel, ging zijn kopbal in het doel; 1 – 2.

NSVV probeerde te redden wat er te redden viel en alles werd op de aanval gespeeld. In die fase was er een fel duel tussen Kelvin van der Giesen en Deshney Hoornweg. Helaas trapte de Hellevoetse keeper overduidelijk na en scheidsrechter Schuitemaker kon niets anders doen dan hem de rode kaart te tonen. Op het laatst kopte Kelvin van der Giesen nog op het doel, maar invaller-doelman Sander van Reijn kon de bal met veel moeite over de lat tikken.
DSC_8054

Door deze nederlaag moet NSVV toch nog altijd vooral naar beneden kijken. Met de wedstrijd van volgende week bij koploper Heerjansdam zal het niet simpel zijn om daar punten weg te halen, maar in het verleden heeft NSVV op de Molenwei nogal eens voor een stunt gezorgd. Laten we hopen, dat ook volgende week het geval is. Heerjansdam verloor bij het dit seizoen zeer wispelturige Nieuwenhoorn en daardoor is de spanning aan de top volledig terug, want Hellevoetsluis heeft de achterstand op de Dammers tot een punt teruggebracht. Met een thuiswedstrijd voor de boeg zullen zij de druk op de koploper zeker opvoeren.