Luchtwachttoren en kazemat van Strijensas open voor publiek op zaterdag 25 mei!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De toren is te bereiken via de schenkeldijk in de Mookhoek

Tijdens Bunkerdag zullen op zaterdag 25 mei de kazemat en luchtwachttoren in de Mariapolder van Strijensas geopend zijn. De kazemat dateert uit 1937 en was bedoeld om de Moerdijkbruggen te verdedigen. De toren gebouwd in 1953 is één van de 276 uitkijkposten die in de periode van de koude oorlog in Nederland gebouwd zijn en dienden om de Russische vliegtuigen te kunnen waarnemen. Van de 276 zijn er nog een paar over waaronder de prachtig gerestaureerde  toren in de Mariapolder van Strijensas.

Op deze dag zullen er gidsen van de oudheidkundige vereniging “Het Land van Strijen” aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. Ook, het op ware grote nagebouwde richttoestel zal dan te gebruiken zijn om te ervaren wat het is om het luchtruim af te speuren. U kunt genieten van het uitzicht over de polders van Strijen en het Brabantseland aan de overkant van het Hollandsdiep.De kazemat zal worden getoond door de vrijwilligers van Bunkerbehoud Dordrecht. Ook hier is veel te zien zoals het er in de oorlog moet hebben uitgezien.

Mocht u ons willen bezoeken bent u hartelijk welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.
Het adres is: Mariapolder 5, Strijensas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren