Voorlopige inventarisatie schade oud en nieuw in de Hoeksche Waard bedraagt 10 duizend euro

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto ter illustratie

Gemeente Hoeksche Waard heeft een eerste inventarisatie gemaakt van de schade die tijdens de jaarwisseling is toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Vooral vuilnisbakken en verkeersborden moesten het ontgelden. Komende week wordt de inventarisatie afgerond en is duidelijk welk kostenplaatje aan deze jaarwisseling kan worden gehangen.

De schade op dit moment bedraagt bijna € 10.000,- (exclusief arbeidsuren)

In totaal werden 16 vuilnisbakken en 27 verkeersborden vernield.  Ook moesten 3 verkeersspiegels en een informatiebord het ontgelden, net als een glijbaan, een ruit van een bushalte, een lantaarnpaal en diverse boompalen. De kosten van de schade aan de lantaarnpaal en de glijbaan zijn nog niet bekend en daarom niet meegenomen. Ook het kostenplaatje van de schade aan de brug in Strijen die ontstond door brand afgelopen maandagnacht is nog niet bekend.

Komende week wordt de inventarisatie afgerond

De verwachting is dat het schadebedrag nog verder stijgt. Ook later in het jaar komen er nog kosten bovendrijven die voortkomen uit schade die rond de jaarwisseling is ontstaan. Er zijn bijvoorbeeld veel putdeksels teruggeplaatst die door ontploffing van hun plek geschoten waren. In veel gevallen betekent dit dat de daaronder liggende ‘straatkolk’ beschadigd is en vervangen moet worden.  Dit wordt pas duidelijk tijdens een regenachtige of juist heel droge periode.

Vorig jaar bedroeg de schade bijna € 19.000,-

De gemeente kan nog niet zeggen of het bedrag hoger of lager uitvalt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren