Maatschappelijke Beursvloer 2023: Resultaat van vorig jaar evenaren? Nee, gewoon verdubbelen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Wethouder Paul Boogaard (midden) in gesprek met presentator Steven van Wijk, HWU-manager Linda Sanders kijkt aandachtig toe. - Foto Heijblom Fotografie

De Maatschappelijke Beursvloer is de enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen. Op donderdag 16 november kwamen 35 bedrijven en 37 stichtingen en verenigingen bij elkaar bij HWwerkt! in Oud-Beijerland om elkaars aanbod en vraag bij elkaar te brengen.

Wethouder Paul Boogaard luidde, net als voorgaande jaren, de openingsgong. Daarna vonden vragers en aanbieders elkaar bij verschillende hoeken in de zaal, waar ‘hoekmensen’ de aanwezigen hielpen met het matchen van vraag en aanbod op het gebied van materialen, middelen en menskracht.

Appeltaart in ruil voor een rondleiding over de milieustraat, refurbished laptops vanuit de Hardware Kringloop die een nieuw leven krijgen bij mensen die ze nodig hebben en opvallend grote matches op het gebied van werkervaring- en stageplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; zo maar wat matches die voorbijkwamen bij de notaris.

Toen tenslotte het geluid van de afsluitende gong weggeëbd was, toonde het beeldscherm de eindstand van de Maatschappelijke Beursvloer van 2023: 65 matches met een totale maatschappelijke waarde van € 90.937. Vorig jaar waren dat er 52 met een waarde van zo’n € 40.000.

“Ons doel voor dit jaar was het evenaren van het resultaat van 2022”, vertelt Linda Sanders, manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging. “Met ’n ruime verdubbeling van de maatschappelijke waarde én dertien matches meer dan vorig jaar, kunnen we vooral dankbaar zijn voor en trots zijn op iedereen die gisteren ‘handelde’ op de Beursvloer: bedrijven, stichtingen en verenigingen, alle ondersteunende organisaties en iedereen van de Hoeksche Waardse Uitdaging zelf!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren