Feestelijke aftrap nieuwe Jeugd cultuur en sportfonds in de Hoeksche Waard

121

sohw-logoHOEKSCHE WAARD – Met donaties van de landelijke Rabobank Foundation en de lokale Rabobank Het Haringvliet vindt zaterdag 28 maart aanstaande de feestelijke aftrap plaats van het Jeugdcultuur- en Jeugdsportfonds Hoeksche Waard. De overhandiging gebeurt in Puttershoek tijdens het lustrumconcert van muziekvereniging Maasmuziek.

De eilandelijke wethouders Sport en Cultuur zijn in Alcazar aanwezig om de belangrijke euro’s in ontvangst te nemen. Met behulp van de schenking krijgen ook kinderen uit minimagezinnen de mogelijkheid lid te worden van bijvoorbeeld een sportvereniging of kunnen ze muzieklessen gaan volgen. Sinds 1 januari 2015 is per kind een bedrag van maximaal 225 euro beschikbaar vanuit het Jeugdsportfonds (JSF) of Jeugdcultuurfonds (JCF).

De vijf Hoeksche Waardse gemeenten financieren de fondsen voor een groot deel. Daarnaast worden de fondsen aangevuld door lokale en nationale sponsors. De eerste bijdrage van 4000 euro is al binnen en was afkomstig van Soroptimisten Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.