GOZ krijgt lesje effectiviteit van Overmaas

0
64
Doordeweekse wedstrijden….. het blijft moeilijk voor dit GOZ…..
NB. En als je het ook steeds blijft herhalen, dan wordt het vanzelf een feit.Afgelopen dinsdag een (bijna) volledig programma in de 4e klasse H (alleen Piershil tegen Goudswaardse Boys werd al eerder gespeeld….).Een mooi affiche : GOZ vs Overmaas.

 
Overmaas is samen met Hekelingen (& Zinkwegse Boys) “de” titelkandidaat in deze competitie.Na het gelijke spel van Overmaas afgelopen zaterdag tegen Transvalia ZW heeft Hekelingen echter 2 punten voorsprong genomen….. Er is nog niets beslist want ze spelen nog tegen elkaar in de voorlaatste ronde!!!
 
Overmaas was dus op volle oorlogsterkte afgereisd naar Sportpark De Erve……
Bij GOZ een aantal afwezigen, vanwege blessures en/of werk. Ook bij een aantal spelers wat kleine pijntjes, vermoeidheid etc.. Toch had trainer, Pascal, de spelers bewust gemaakt van het belang van deze wedstrijd…. Ritme en het (goede) gevoel houden voor “later” (nacompetitie), een “oogje” op de 3e plaats houden, een prima (voetballende) tegenstander waar zeker kansen zouden liggen (voor ons).
 
Rond 20.00 uur floot, scheidsrechter Kleinjan, voor het begin van de wedstrijd.
 
Een aantrekkelijk begin was het zeker. Beide teams wilden voetballen. Kleine kansjes over en weer. In de 11e minuut was er ongelukkig balverlies van aanvoerder, Mike in ‘t Veld, op het middenveld. Razendsnel counterde Overmaas richting het doel van GOZ en strafte het direct af. 0-1.Een domper voor GOZ maar geen paniek in de tent. Op dezelfde voet werd er doorgespeeld.Voor Overmaas werd het wel iets “makkelijker” met deze voorsprong maar het bleef aardig in evenwicht.
 
Een “misverstand” (foutje) in de verdediging van GOZ leidde echter in de 22ste minuut tot de 0-2. Aan de linkerkant van het veld stoomde Mike Stok goed op richting Overmaas. Zijn voorzet vanaf rand 16 werd (helaas) net gemist door Julian van Es. Een goede kans op de 1-1. Terwijl GOZ nog baalde van de mogelijkheid, was Overmaas alweer “weg”. Een misverstand in de verdediging en met een schuiver in de hoek werd doelman, Ryan Wemmers, kansloos gelaten.
 
Dit bleek ook de ruststand te zijn. GOZ kreeg na de 0-2 nog wel wat kansen zoals bv een schot van Valentijn Verweij welke via de voet van de keeper net naast ging, Rick Jeanson die de bal breed legt ipv zelf af te drukken en Victor Boere die helaas werd teruggefloten door de scheidsrechter vanwege een overtreding. Kortom: GOZ speelde best een goede 1ste helft maar door 2 “foutjes” wel 2 doelpunten tegen….
 
De 2e helft begon zoals de 1ste helft geëindigd was, met aantrekkelijk spel van beide kanten.De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Overmaas wel iets sterker was en werd. Er lopen in dit team zeer behendige spelers en “ze” weten elkaar goed te vinden. De beste kansen waren dan ook voor Overmaas. Na ca een uur spelen een vervelend incident. Spits Rick Jeanson leek zich te verstappen, trok een pijnlijk gezicht en liet zich vallen op het veld. Paniek op de bank. Dit zag er niet goed uit.Met een (waarschijnlijk) hamstringblessure moest Rick Jeanson het veld verlaten. Zeker ook met het oog op de nacompetitie (later) hopen we dat de blessure meevalt…..
 
In de 70ste minuut werd het duel beslist. Een vloeiende combinatie van Overmaas waarbij doelman Ryan Wemmers werd uitgespeeld en er simpel de 0-3 kon worden binnengetikt.Toen in de 76ste minuut ook de 0-4 viel, viel ook het zogenaamde “doek” voor GOZ.Aan dit doelpunt hing wel een buitenspelluchtje. ASR Pepijn Swier vlagde wel maar werd overruled door scheidsrechter Kleinjan. De scheidsrechter die overigens een bijzonder goede wedstrijd floot, het spel op korte afstand volgde en fijn liet doorvoetballen waar dan kon. Compliment!
 
Bijna maakte Valentijn Verweij (GOZ) nog de “ere-treffer” echter zijn prachtige vrije trap werd door de keeper van Overmaas uit de kruising “gerammeld”.De 0-5 & 0-6 waren, zoals dat zo mooi heet: voor de statistieken. Het maakte het voor GOZ wel een beetje “pijnlijk”. Als het laatste doelpunt niet zo mooi was geweest (vlammend schot via binnenkant paal) had Uw verslaggever het liever niet genoemd in dit verslag😉.
 
Na precies 90 minuten floot scheidsrechter Kleinjan voor het einde.
 
Een terechte overwinning voor Overmaas en voor GOZ luidt het motto; Uithuilen en zaterdag weer klaar staan voor de altijd leuke (en lastige) uitwedstrijd tegen WCR uit Rhoon.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.