Strijen geeft goede voorbeeld in de Hoeksche Waard tijdens Boomfeestdag 2015

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Boomfeestdag 2015 A8STRIJEN – Op woensdag 18 maart 2015 werd in ons land de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd met als thema ‘Bomen & Water’. Een meer dan actueel thema en dat niet alleen vanwege de Waterschapsverkiezingen, die ook op deze datum werden gehouden.

Daarbij is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met haar wortels namelijk de grond vasthouden. En in onze volgebouwde steden zorgen ze ervoor dat het overtollig hemelwater wordt opgenomen. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing. In de omgeving van wegen zijn bomen overigens ook erg belangrijk om fijnstof af te vangen.

Helaas was de Hoeksche Waard dit jaar geen uitzondering op de negatieve trend dat minder gemeenten meedoen aan de Boomfeestdag. ‘Strijen was, zoals wel vaker de afgelopen zes, zeven jaar in de regio de gemeente die het goede voorbeeld gaf’, aldus Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior. De boombeschermers hopen dat het komende jaar weer meer Hoeksche Waardse gemeenten het voorbeeld van Strijen zullen volgen.

Namens de gemeente was ook dit keer weer wethouder Van Tilborg aanwezig om de schooljeugd toe te spreken. Er werden negen iepen aangeplant.

 Foto’s Arie Pieters


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.