Uitbreiding samenwerking Kinderopvang Kivido en De Open Hof kerk in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
B ij de ondertekening waren aanwezig Stefanie Verrijp, directeur Kivido en n ame ns De Open Hof Peter van der Wel en Hugo Crucq, beiden kerkrentmeesters en de koster Arie Maaswink.

Donderdag 27 januari werd een belangrijke handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst tot samenwerking tussen Kinderopvang Kivido en De Open Hof in Oud-Beijerland.Met ingang van 1 maart 2022 vindt er uitbreiding plaats van deze samenwerking met drie ochtenden per week voor de voorschoolse opvang van leerlingen van de naastgelegen basisschool De Kriekenhof.

Precies twee jaar geleden startte de samenwerking tussen Kinderopvang Kivido en De Open Hof in Oud-Beijerland met drie middagen per week ten behoeve van de buitenschoolse opvang. Kivido heeft ook opvang in de naastgelegen basisschool De Kriekenhof. Deze school groeit echter aanzienlijk en heeft aangegeven dat er sprake is van ruimtegebrek. Kivido zocht wederom contact met De Open Hof met het verzoek om de samenwerking uit te breiden met drie ochtenden per week van 07.00 tot 09.00 uur ten behoeve van voorschoolse opvang. Tevens is er ook behoefte aan een extra ruimte.

Na enkele plezierige en constructieve gesprekken is de overeenkomst tot stand gekomen. Naast de “Creazaal” gaat Kivido nu ook de “Knutselzaal” gebruiken. De uitbreiding heeft geen consequenties voor de andere gebruikers van deze ruimten. De samenwerking tussen Kivido en De Kriekenhof blijft ook nog gehandhaafd.

Zowel De Open Hof als Kivido vinden samenwerking belangrijk, zeker waar het gaat om bijvoorbeeld gemeenschappelijk gebruik van ruimtes voor een maatschappelijk belang, in dit geval buitenschoolse opvang.

De Open Hof richt zich o.a. op de samenleving om zich heen en wil een ontmoetingspunt voor de buurt en het dorp zijn. Daarbij wordt gezocht naar samenwerking  met andere partijen. Het gebouw is geschikt voor allerlei activiteiten en mag samen met anderen ten volle worden benut. Hierbij wordt rekening gehouden met de primaire doelstellingen van de kerkelijke gemeente.

Kivido heeft in de Hoeksche Waard inmiddels 15 BSO locaties in 7 dorpen. De missie van Kivido: Lekker in je vel, bij Kivido kan dat wel.

De Open Hof heeft ruimtes die ‘s avonds, in het weekend en doordeweeks op andere momenten van de dag, gebruikt worden voor activiteiten van en met jongeren en die qua uitstraling precies passen bij de behoefte van Kivido. Een leuke, lichte ruimte met voldoende mogelijkheden en aangrenzend een knutselzaal, een keukentje en tevens dichtbij het park; kortom er is voldoende ruimte voor de kinderen om te relaxen voor en na een drukke dag op school.Kivido heeft in De Open Hof een eigen ingang direct tegenover een grote speelplek in het Laningpark.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren