Cornelis Stok uit Oud-Beijerland blaast vandaag 101 kaarsjes uit

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Meneer Cornelis Stok 101 jaar - Foto Elizabeth Heijblom

Cornelis Stok is vandaag 101 geworden. Vanmiddag feliciteerde burgemeester Erik van Heijningen hem namens het gemeentebestuur met een mooie bos bloemen en een doos bonbons.

Zijn roepnaam is Cor of Kees. Cor is in Rotterdam geboren. Ongeveer 40 jaar geleden verhuisde hij samen met zijn vrouw naar Oud-Beijerland. Hun dochter woont daar ook. Het echtpaar heeft altijd in de Witsenstraat gewoond. Deze seniorenwoningen worden op dit moment gerenoveerd. Meneer woont nu in de Open Waard. Zijn vrouw is in 2022 overleden.

Veel armoede gekend
Cor heeft veel armoede gekend in zijn leven. Hij was er 1 van 13 kinderen. Waarschijnlijk is hij de enige die nog in leven is. Tijdens zijn jeugd ging hij naar een eethuis voor armen. Daar kreeg hij een warme maaltijd die hij afschuwelijk vond. Daardoor heeft hij een afkeer gekregen tegen kool.

Toen hij 17 jaar was, droeg zijn corrupte werkgever hem aan de Duitsers over voor tewerkstelling in Duitsland. Hij heeft daar veel ellendige dingen gezien en meegemaakt. Hij is ernstig gewond geraakt en heeft hier een trauma aan overgehouden. Nu hij aan het dementeren is, heeft hij daar veel last van.

Timmerman geweest
Hij is timmerman geweest en was hier erg trots op. Hij heeft in de keukens en meubelmakerij gewerkt. De laatste jaren werkte hij bij de Oranjeboom brouwerij in Rotterdam, bij de afdeling onderhoud en renovatie.

Het echtpaar kreeg 1 dochter, 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren