Koningsspelen 2024 Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

Vandaag deden weer heel veel kinderen in Nederland mee met de Koningsspelen. Ook in de Hoeksche Waard maakte meer dan 30 basisscholen uit verschillende dorpen er een sportief Oranjefeest van.

Vanmorgen opende wethouder Adriaan van der Wulp de Koningsspelen bij FC Binnenmaas in Maasdam. Leerlingen van De Schelp en de Pijler hadden dikke pret! Het Driespan sloot later aan: zij hadden op school eerst het Koningsontbijt. De kinderen van De Dubbeldekker en De Takkenbosse gaven samen met wethouder Robin Heij de aftrap bij de ijsbaan in Numansdorp.

Wethouder Harry van Waveren verzorgde de opening bij vv GOZ in Mijnsheerenland. Daar zetten de leerlingen van De Boomgaard, de Molenwiek, de Vlashoek en De Weerklank hun beste beentje voor bij de sportieve activiteiten. En bij vv SHO in Oud-Beijerland stonden de kinderen van De Hoeksteen, Leeuwenhartschool, Wereld op Noord en Wereld op Centrum te trappelen om te beginnen. Daar gaf wethouder Paul Boogaard het startsein voor de opening. Kinderburgemeester Babette Siebrecht trapte af op haar eigen school De Parel in Strijen.

Hoeksche Waard Actief, verschillende basisscholen, sportaanbieders en de gemeente organiseren dit sportieve feest in de Hoeksche Waard. De Koningsspelen hebben als doel kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Voor sommige kinderen is dat lastiger. Bijvoorbeeld omdat hun ouders een lager inkomen hebben. Daardoor kunnen ze soms geen lid worden van een sportvereniging. Gemeente Hoeksche Waard heeft een speciale regeling om deze kinderen te helpen. Dat kan via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Klik hier voor meer informatie op de pagina Jeugdfonds Sport en Cultuur. Bent u benieuwd voor welke regelingen en/of toeslagen u nog meer in aanmerking komt? Kijk dan op de website Dat geldt voor mij.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren