Voet en fietsveer Stop Klein Profijt in Oud-Beijerland weggehaald

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

weghalen_ponton_04OUD-BEIJERLAND – Vrijdag 20 maart was een sombere dag voor bezoekerscentrum Klein Profijt, na vele jaren is het vertrouwde beeld van de aanlegsteiger met aankomend of vertrekkend voet- en fietsveervoet- en fietsveer verdwenen. Gemeente Oud-Beijerland, de belangrijkste financier van de aanlegsteiger, vond het economisch beter de steiger te verslepen naar de Oude Tol. Bezwaren tegen het besluit van Hoekschewaards Landschap, beheerder van bezoekerscentrum Klein Profijt, vonden bij de gemeente geen gehoor, noch bij het regionale samenwerkingsverband van 5 wethouders recreatie en toerisme.

HWL vind het namelijk ook een sombere dag voor de Hoeksche Waard. Met veel moeite werden voor recreanten en toeristen belangrijke oeververbindingen met veerponten gerealiseerd, om het aantrekkelijke eiland Hoeksche Waard te ontsluiten.. Als ‘Deltapontjes’ werden ze nationaal en internationaal gepromoot. De stop Klein Profijt was onderdeel van het systeem Deltapontjes en belangrijk voor de ontsluiting van de Noordrand van de Hoeksche Waard.

De bezoekers en recreanten, die wel eens gebruik maakten van de veerdienst van en naar Rhoon en het centrum van Oud-Beijerland zullen het pontje missen en moeten nu vanaf Klein Profijt te voet of per fiets naar het centrum, om vandaar in Rhoon te kunnen komen. Het aantal passagiers was weliswaar niet groot, maar dat had ook te maken, met een onregelmatige dienstregeling.

Juist nu voorbereidingen worden getroffen voor een TOP-Klein Profijt, is goede toegankelijkheid belangrijk, voor het bijzondere gebied aan de oever van de Oude Maas, met veel natuur en cultuur binnen handbereik. Toegankelijkheid over water is een extra stimulans blijkt in het netwerk van ruim 45 TOPs (toeristische overstappunten) in West-Nederland. Hoekschewaards Landschap is vast van plan de stopplaats terug te krijgen. Voor een vereniging zonder geld, met alleen vrijwilligers, een moeilijke opgave. Maar waar een wil is, komt mogelijk ook de weg in zicht.

Foto: Cees van den Berg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page