Vernieuwde kruising Trambaan / Oud-Bonavonturasedijk in Strijen open met nieuwe voorrangsregels

0
465

Trambaan_kruising_nwSTRIJEN – De kruising Trambaan / Oud-Bonaventurasedijk in Strijen is na vier weken te zijn afgesloten weer gedeeltelijk opengesteld.

Het verkeer hoeft zodoende niet meer omgeleid te worden via onder meer de Nieuwestraat.

Het doorgaande verkeer over de Trambaan richting Sportlaan blijft nog afgesloten totdat de bouwactiviteiten van de appartementen zijn afgerond en de straat ervoor is heringericht. De bushaltes aan de Trambaan zijn wel weer in gebruik.

De verkeerssituatie op de nieuw aangelegde kruising is gewijzigd. Zo zijn gedeelten van de Trambaan en Oud-Bonaventurasedijk rondom de splitsing 30 km/uur gebieden geworden. Verkeer vanuit de 30 km/uur zones moet nu voorrang verlenen op het overige verkeer.
Het gedeelte Trambaan, van en naar Maasdam, en het oostelijk gedeelte van de Oud-Bonaventurasedijk vanuit en naar het bedrijventerrein, blijft 50 km/uur en is nu voorrangsweg en herkenbaar aan de asfaltverharding.

Wethouder Wilko van Tilborg spreekt van een hele verbetering, maar merkt op dat dit jaar nog meer wegwerkzaamheden voor enige overlast gaan zorgen. ,,Maar dan liggen de wegen er allemaal weer netjes bij.”

Schermafbeelding 2015-04-23 om 12.10.23

er


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.