Strijen laat winnende punten liggen en speelt gelijk

15438378562_d275ced168_oOuderkerk a/d IJssel – Na een 0-2 voorsprong door 2 doelpunten van Mark Stam wist Spirit alsnog een gelijkspel eruit te slepen en mochten de Strijense kanaries in hun handen knijpen dat ze niet met lege handen thuiswaarts keerden.

Voor de rust had Strijen een veldoverwicht en nadat Kevin Theuns en Mark Stam verzuimden de openingstreffer aan te tekenen kwam deze er toch in de 30e minuut. Na een door keeper Haasnoot verwerkte bal wist Sven Post de bal alsnog voor het doel te krijgen en Mark Stam de bal binnenkopte. In het begin van de tweede helft kon Mark Stam de voorsprong uitbreiden; na een hoekschop van Sven Post ging de inzet van Stephan Baay via Mark Stam met een prachtige boog over keeper Haasnoot in het Spirit doel. De gevaarlijke aanvaller Sergio Caminita wist in de 63e minuut de aansluitingstreffer aan te tekenen en vervolgens kwam Strijen onder grote druk te staan, niet in het minst door het inbrengen van Julian Rook.

Eerst kroop Strijen door het oog van de naald toen een indraaiende vrije trap op de lat belandde, waarna de bal in de rebound overgeschoten werd maar in de 71e minuut was het Julian Rook, die met een weergaloze aktie de gelijkmaker aantekende. Vanaf de rand van het strafschopgebied verschalkte hij met een heerlijke boogbal keeper Sem Kerkhof. Vanaf dat moment was het pompen of verzuipen, waarbij Strijen slechts via uitvallen van Aron Peres Maria gevaarlijk voor het Spirit doel verscheen.