Echtpaar Stok uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

imageOUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Stok is dinsdag 28 april 2015 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is dan namelijk 65 jaar geleden dat de heer C. (Cor) Stok (92) en mevrouw L.M. (Loes) Stok-de Vogel (89) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 26 april 1923 in Rotterdam. Daar stond ook de wieg van de bruid op 8 december 1925. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek en overhandigde hen  een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

 

Danszaal

De eerste ontmoeting tussen Cor en Loes was, zeg maar, wat lichtvoetig van aard. Zij liepen elkaar namelijk letterlijk en figuurlijk tegen het lijf in een danszaal in Rotterdam Charlois. Daar sloeg de vonk over. Inmiddels woont het stel met veel plezier al dertig jaar in Oud-Beijerland.

Werk

De heer Stok verdiende zijn dagelijks brood als timmerman. Zijn vrouw had de zorg voor het huishouden en werkte daarnaast als verkoopster in de textielzaak.

De bruidegom leest graag; de bruid is dol op puzzelen en maakt zelf kaarten.

Kinderen

Het echtpaar Stok kreeg één zoon en daarnaast is de familie uitgebreid met twee kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren