Jongeren met een verstandelijke beperking genieten van zeiltocht dankzij Rode Kruis Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Hoeksche Waard – Het Rode Kruis afdeling Hoeksche Waard is er dit jaar wederom in geslaagd de zeiltocht voor jongeren met een verstandelijke beperking te laten plaatsvinden.

Dit jaar verzamelden zich zo’n 50 mensen in de haven van Numansdorp. Aan boord op het zeilschip “De Hoop op Zegen” werd iederen welkom geheten door Nel en Hans Venema. Het was een gemend gezelschap bestaande uit jongeren met een verstandelijke beperking, vrijwilligers van het Rode Kruis, de Zuid-Wester en “Lies-begeleiding” en 9 leerlingen van het Actief College en 1 leerling van het Hoeksche Lyceum. Eén op eén begeleiden zij deze dag de doelgroep en vervulden op die manier hun maatschappelijke stage. Het Rode Kruis hoopt dat door deze positieve ervaring het respect en de hulpbereidheid onder de leerlingen zal toenemen.

De vaarroute ging van Numansdorp, langs Tiengemeten, naar Hellevoetsluis en weer terug. Het weer liet af en toe te wensen over maar dat mocht de pret niet drukken. Er stond genoeg wind om op zeil te varen. De heerlijke lunch, drinken en versnaperingen zijn gesponsord door Albert Heijn Numansdorp. Rond 16.30u legde de boot weer in de haven aan en ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.