Interactieve wandeling 2e Wereldoorlog in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

IMG_1005HEINENOORD – Speciaal voor kinderen organiseert Museum Hoeksche Waard op 6 mei een interactieve wandeling langs het oorlogsmonument ‘Moeder’ en de begraafplaats van Heinenoord waar zich twee oorlogsgraven bevinden.

De wandeling is een aanvulling op de expositie ‘Oorlog in de Hoeksche Waard’ die te zien is in Museum Hoeksche Waard. Tijdens de wandeling zullen op een interactieve manier de thema’s van de tentoonstelling: strijd, dagelijks leven, joden, verzet, inundatie en bevrijding aan bod komen.

De wandeling gaat eerst langs het oorlogsmonument ‘Moeder’. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan hen, die in het tijdvak mei 1940 – mei 1945 zijn omgekomen als gevolg van hun houding tegen de bezetter, of zijn terechtgesteld als maatregel van vergelding. Vervolgens voert de wandeling verder langs de begraafplaats met de twee oorlogsgraven. Op beide plaatsen wordt stilgestaan met een verhaal over het leven van één of meer gesneuvelden.

Wanneer: woensdag 6 mei van 14.00 – 16.00 uur
Kosten: € 5 (inclusief entree museum, limonade en iets lekkers)
Meer informatie: Museum Hoeksche Waard

Meer evenementen vindt u in onze evenemtenkalender door hier te klikken. Aanmelden van Evenementen kan via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.