SSS na 1-0 ruststand naar huis met 1-2 overwinning

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

De tweede bekerwedstrijd van dit seizoen bracht ons in Oudenhoorn. Tegen het naar de 3e klasse gepromoveerde OHVV moest worden gewonnen om zicht te houden op een vervolg in het bekertoernooi.

Op een mooi geschoren grasveld trapten beide teams om iets over half 3 af. SSS startte direct redelijk aanvallend en creëerde ook wat kleine kansen. OHVV was niet van plan om in de eigen 16 meter de verdedigen en kwam ook aantal malen gevaarlijk voor het doel van Cas Abbas.

Na een kwartier spelen komt SSS op een 1-0 achterstand doordat een afgeslagen corner hard wordt ingeschoten. SSS moet voor de 3e wedstrijd op rij zijn veerkracht gaan tonen om deze achterstand om te buigen. Dat lijkt een moeilijke opgave te worden als Tobi Fasanya in de 34e minuut met rood het veld moet verlaten. Met 10 man weet SSS met deze minimale achterstand de rust te halen.

In de rust kan er gesleuteld worden aan het tactisch plan om deze wedstrijd alsnog met een goed resultaat af te sluiten. Tim van Zetten moet licht geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Joshua Nagelhout. In de tweede helft zal ook Daan Sibrijns nog invallen voor Antonie Robalo Monteiro en Stan de Bruin voor Kevin de Bie.

SSS komt fel uit de kleedkamer en er ontstaan een aantal mogelijkheden om de stand recht te trekken. Mark die Bie, op dat moment weer in de spits geposteerd, trekt sjouwt en duwt zich langs zijn tegenstander en wordt in de 70eminuut onreglementair naar de grond gewerkt. Hij benut zijn eigen penalty en trekt daarmee de stand gelijk, 1-1.

SSS proeft dat er ondanks een numerieke minderheid meer in zit. Stijn van der Linden komt op de rechterflank een aantal keren goed door, maar miste een aantal keren de finesse om de bal bij de spitsen van SSS te krijgen. Toch is het Stijn van der Linden die de beslissende maakt in de blessuretijd. Op snelheid laat hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien en knalt de bal snoeihard in de korte hoek tegen de touwen.

Een zucht van verlichting bij Stijn, zijn teamgenoten en de meegereisde supporters. Toch hielden zijn hun adem nog even in bij een aanval van OHVV direct na de aftrap maar de goed keepende Cas Abbas redde fenomenaal.

Hoewel het spel nog veel beter kan, de nauwkeurigheid beter moet, heeft SSS deze wedstrijd en met name na rust met veel inzet gespeeld. Op basis daarvan kan de ploeg een compliment worden gegeven.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd thuis tegen LMO. Die ploeg won zijn wedstrijd met 0-1 bij Den Bommel. SSS staat nu aan kop in deze poule met 6 punten, LMO en OHVV volgen op 3  punten en Den Bommel is nog puntloos. Het doelsaldo van SSS is +3, LMO en OHVV hebben beide een doelsaldo van nul. Den Bommel van -3.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.