Geen asbest in baggerspecie bij sloot begraafplaats Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

asbest-mineraal1MIJNSHEERENLAND – Uit het microscopisch onderzoek van de baggerspecie die op de kant ligt langs de sloot bij de begraafplaats in Mijnsheerenland, is gebleken dat deze geen asbest bevat. Het aangetroffen materiaal betreft plasticvezels van de vorig jaar verwijderde beschoeiing. Eerder onderzoek wees al uit dat de zichtbare deeltjes met zekerheid geen asbest bevatten.

Enkele weken geleden is een gedeelte van de sloot uitgebaggerd om de doorstroming te verbeteren. Bij het baggeren werden resten van de oude kunststof beschoeiing mee naar boven gehaald. Uit voorzorg zette de gemeente de strook af en werd de baggerspecie onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf. Nu is gebleken dat er verder geen gevaar voor de volksgezondheid is, worden de afzetlinten verwijderd.

Voor nadere informatie omtrent de onderzoeksresultaten kunt u contact opnemen met de heer M. Tak van team Openbare Werken gemeente Binnenmaas (078 – 673 91 57).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.