Gemeente Cromstrijen gaat extra investeren in vitaliteit Klaaswaal en Numansdorp

0
324

logo-8CROMSTRIJEN – Onlangs ging de gemeenteraad van Cromstrijen akkoord met het beschikbaar stellen van extra financiële middelen. Deze middelen (€145.000,-) zetten we in om de ambities uit het collegewerkprogramma 2014-2018 ‘Investeren in vitale en betrokken gemeenschap’ intensiever en versneld uit te voeren.

Eerst beleid

De extra financiële impuls voor 2015 is vooral bedoeld om beleid uit te werken dat we in 2016 en 2017 uitvoeren. Dat gaat dus deze collegeperiode voor inwoners van Numansdorp en Klaaswaal echt zichtbaar worden,’ aldus wethouder Hans Flieringa. Door nu in te zetten op het maken van beleid en plannen zorgen we ervoor dat uitvoering hiervan ook sneller gebeurt. De raad en college willen graag investeren in de vitaliteit van beide dorpen. Op die manier zijn we goed voorbereid op ontwikkelingen in de toekomst.’

Ambities 2016

In juli behandelt de raad de kadernota 2016 van de gemeente Cromstrijen. In deze kadernota zijn ook de ambities uit het collegewerkprogramma 2014-2018 verwerkt. Voor 2016 staan onder meer de adequate uitvoering van de participatiewet, Wmo en de Jeugdhulp, uitbreiding van recreatieve voorzieningen en duurzaamheid op de agenda.

Vorm en inhoud

Wethouders Bas Boelhouwers, Hans Flieringa en Pieter Paans werken met burgemeester Jan Luteijn diverse onderwerpen uit die in het collegewerkprogramma zijn opgenomen. Deze krijgen vorm en inhoud om de dienstverlening en het woon- en leefgenot voor inwoners en bezoekers van onze gemeente te verbeteren. Hiervoor zijn op dit moment diverse voorstellen in de maak waarover de raad in 2015 en 2016 een beslissing neemt.

Denk hierbij aan onderwerpen als randweg Klaaswaal, gebruik openbare gebouwen, upgrading van de haven in Numansdorp, openbare toegankelijkheid Fort Buitensluis, ontwikkeling recreatieve mogelijkheden in Klaaswaal, economische profiel gemeente Cromstrijen, ontwikkeling woningbouw op beide gemeentewerven en de gebiedsvisie aansluiting A29 en omgeving.

Juiste keuzes

De raad en het college voerden de afgelopen jaren een gedegen financieel beleid. Volgens wethouder Flieringa heeft de gemeente nu veel profijt van dit beleid. ‘Wij maakten samen met de raad de afgelopen jaren de juiste keuzes. Mede door deze keuzes sloten wij het jaar 2014 af met een positief saldo. Wij stellen de raad binnenkort voor om dit bedrag van € 75.000,- in te zetten voor extra personele capaciteit in 2016/2017. Op die manier kunnen we blijven investeren in de toekomst van onze dorpen. Gemeenten die zoiets in deze tijd kunnen en durven zijn vrij uniek. Cromstrijen kan het!’

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.