Gerard Cox schenkt oeuvreprijs aan Museum Hoeksche Waard

448

overhandiging chequeHEINENOORD – Gerard Cox heeft maandag 25 mei de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs 2015 in ontvangst genomen. De artiest kreeg de prijs uitgereikt tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De Oeuvreprijs bestaat uit een award en een cheque van € 5.000. Na afloop van het feestelijke concert, dat onder andere werd bijgewoond door burgemeester Borgdorff, droeg Gerard Cox de cheque over aan directeur Belle van den Berg van Museum Hoeksche Waard.

Betrokkenheid

Zodra bekend werd dat hij de oeuvreprijs zou krijgen, stond voor Gerard Cox vast dat hij het bijbehorende geldbedrag wilde schenken aan een goed doel in de Hoeksche Waard, waar hij al meer dan 40 jaar met veel plezier woont. Hij trad in contact met het college van burgemeester en wethouders van zijn woonplaats, gemeente Binnenmaas. Zij deed hem een aantal (Hoeksche Waard-brede) suggesties. Vanuit zijn betrokkenheid met het eiland en het feit dat hij het belangrijk vindt dat geschiedenis levend wordt gehouden, viel zijn keuze uiteindelijk op Museum Hoeksche Waard. Directeur Belle van den Berg liet weten het bedrag te gebruiken voor de aanschaf van een palletlifter ten behoeve van het vervoeren van de collectie in de opslagruimte en een nieuwe koffieautomaat in ‘t Hof van Assendelft.

Bijdrage

NPO Radio 5 eert Gerard Cox met de Oeuvreprijs vanwege zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Volgens de publieke nostalgische zender weet hij als geen ander al meer dan 50 jaar een gevoel van nostalgie op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Oeuvreprijs uitzending

Het feestelijke live concert wordt uitgezonden door NPO Radio 5 op vrijdag 29 mei tussen 16.00 en 18.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.