Optimist zeilende broer en zus van WSV Binnenmaas samen op het podium

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
DSC_0018Zoetermeer – Buiten was het grijs, het regende flink en er stond een krachtige tot zeer harde krachtige wind met flinke windvlagen tot windkracht 6, eigenlijk weer om binnen te gaan zitten, maar daar denken de 12  jonge zeilers van WSV Binnenmaas anders over. Afgelopen zondag was de tweede COMBI wedstrijd, dit keer bij Noord Aa in Zoetermeer. Zo’n 70 Optimist zeilers gingen van start onder deze zware omstandigheden.

De zeilende broer en zus van WSV Binnenmaas Stijn(10) en Fleur van der Valk(12) uit Oud-Beijerland hebben tijdens de drie wedstrijden zich van hun sterkste kant laten zien. Na twee interessante races lagen een aantal zeilers op koers voor de prijzen en diende deze in de laatste wedstrijd van de dag veilig te stellen. Na een spannende ontknoping die werd beslist op de finishlijn, wist Stijn beslag te leggen op de eerste plaats en Fleur de tweede plaats.

Van de zeilers van WSV Binnenmaas die in de Combi A, de hoogste groep, varen hebben goede zaken gedaan zo viel Erwin Wijbenga net buiten het podium. De andere zeilers zeilde bijna allemaal binnen in de top 10 van hun klassement. Het succes van de zeilers is mede te danken aan de nieuwe trainers van deze wedstrijdgroep. Niels Poiesz en Eduard van Weel zijn begin dit seizoen serieus met de kinderen aan de slag gegaan.
IMG_5586

De kinderen trainen ipv 3 uur op zaterdag nu de hele zaterdag, op woensdagmiddag trainen ze en woensdag avond zeilen ze wedstrijden tegen elkaar. En dan is er op zondag vaak een grote wedstrijd. De kinderen krijgen buiten training op het water ook les in de tactiek en techniek van de boot en het zeilen en natuurlijk word er gewerkt aan hun conditie.

Het is duidelijk dat de intensievere manier van training geven zijn vruchten begint af te werpen. 
Ook in de Combi C groep waren de zeilers van WSV Binnenmaas de sterkste, Floris van der Drift (11 jaar) uit Mijnsheerenland is bij twee van de drie wedstrijden als eerste geëindigd , helaas voor hem ging het bij de laatste wedstrijd mis ,ook tijdens deze wedstrijd lag hij voor aan, maar hij sloeg om en voer daarna de baan verkeerd. Dit heeft hij eerlijk gemeld aan het wedstrijd comité anders was Floris zeker als eerste geëindigd, nu belande hij net naast het podium. De trainers zijn erg trots op zijn goede zeilprestatie maar zijn nog trotser op zijn eerlijkheid.

Nu heeft Sam ter Braak uit Westmaas de eerste prijs in de wacht gesleept bij de COMBi C deze dame maakte zo het feest compleet voor WSV Binnenmaas
De volgende wedstrijd is aanstaande zondag op het haringvliet waar de zeilers te maken krijgen met golven en groot water.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren