Raad gemeente Korendijk neemt negatief besluit over Regionale Woonvisie Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Brug_TienhondKORENDIJK – De gemeenteraad van Korendijk heeft op dinsdagavond 15 september de Regionale Woonvisie Hoeksche Waard niet vastgesteld.De provincie Zuid Holland eist van de 5 gemeenten dat zij , vóórdat zij toestemming verleent voor individuele woningbouwplannen, een regionale woonvisie, samen met een regionaal woningbouwprogramma gezamenlijk bij haar indienen.

Alle 5 raden moeten hier dan uiteraard mee ingestemd hebben voor wat betreft de woonvisie.De vaststelling van het woningbouwprogramma is voorbehouden aan de colleges , die elk één wethouder afvaardigen naar het zogenaamde portefeuillehoudersoverleg (Pfo) van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW).

Na een indringend debat, dat drie kwartier duurde werd uiteindelijk de woonvisie in stemming gebracht, met het onderstaande resultaat.

stemming

Het gevolg van het feit dat de gemeenteraad van Korendijk de Woonvisie niet heeft vastgesteld is dat er geen Regionale Woonvisie ligt. De colleges zullen terug moeten naar ‘de tekentafel’ teneinde de woonvisie en/of het woningbouwprogramma zodanig aan te passen dat er in alle 5 gemeenteraden een meerderheid gevonden kan worden.

Tot die tijd zal de provincie Zuid-Holland geen bestemmingsplannen vanuit de Hoeksche Waard in procedure nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.