Sociale kaart Hoeksche Waard komt eraan

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Recreatieve logo CHW_HOEKSCHE WAARD – Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van hulp en ondersteuning. Meer dan voorheen wordt daarbij een beroep gedaan op de eigen kracht van mensen en hun sociale omgeving. Maar als mensen hulp of ondersteuning nodig hebben, bij wie kunnen ze dan terecht?

De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard hebben kennis- en adviesbureau JSO gevraagd om de beschikbare hulp en ondersteuning in kaart te brengen. Aan de hand daarvan wordt de ‘sociale kaart Hoeksche Waard’ opgesteld. De bedoeling is die sociale kaart voor iedereen raadpleegbaar te maken.

JSO verzamelt daarvoor informatie uit lokale sociale kaarten, gemeentegidsen en andere bronnen. Soms is er meer informatie nodig dan wat er in een gids of op een website te vinden is. In dat geval neemt JSO telefonisch contact op. Dus werkt u voor een maatschappelijke organisatie of bent u actief bij een vrijwilligersinitiatief? Dan legt JSO misschien een paar vragen aan u voor, in opdracht van de gemeenten in de Hoeksche Waard. Uw medewerking zorgt voor een beter overzicht van alle voorzieningen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.