Actie: Vergeten boeken voor vergeten kinderen

636

Vergeten boeken 10-6-2015 A3Bruna komt in actie voor Het Vergeten Kind en vraagt daarbij de hulp van het publiek. Vanaf maandag 8 juni houdt de boekhandelsketen een inzameling van tweedehands kinderboeken om kinderen in vaak sobere opvanglocaties in Nederland de kans te geven te kunnen lezen.

Het Vergeten Kind, dat de situatie en het leefklimaat voor die naar schatting 33.000 kinderen wil verbeteren, zal de boeken verspreiden over de locaties. De landelijke actie heeft de naam ‘Vergeten boeken voor vergeten kinderen’ meegekregen. Klanten hebben tot en met zondag 21 juni om de kinderboeken in te leveren bij één van de Bruna winkels. Vanuit daaruit worden ze centraal verzameld door het hoofdkantoor van Bruna, dat de logistieke operatie sponsort. Arie Hagers, van de ‘s-Gravendeelse Bruna-vestiging is blij met de actie en ook met de interesse tot nu toe: ‘Het is echt een hele leuke actie. En natuurlijk hopen wij in ‘s-Gravendeel ook heel wat dozen met boeken in te kunnen zamelen. Het gaat tot nu erg goed. We hebben inmiddels al een stuk of zes dozen vol met kinderboeken staan. Wij hopen natuurlijk dat er nog veel meer mensen met kinder- en jeugdboeken langskomen. Tenslotte gaan ze allemaal naar een goed doel. Er was hier zelfs een mevrouw die vier dozen tegelijk inleverde.’

Landelijke actie

Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna: ‘Kinderen hebben het nodig te kunnen spelen en bewegen en kunnen door te lezen ontspannen. Uit mijn gesprekken met de directieleden van Het Vergeten Kind, die er hard aan werken kinderen zoveel mogelijk kind te laten zijn in moeilijke omstandigheden, is gebleken dat boeken nauwelijks beschikbaar zijn in de opvanglocaties. Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dus willen wij daarbij helpen’. Veel kinder- en jeugdboeken belanden uiteindelijk op zolder, in dozen in schuren of onderin boekenkasten. Waarna ze vroeg of laat bij het oud papier terecht komen. Als deze actie een succes wordt krijgen de boeken een tweede leven en hebben veel kinderen er weer plezier van.

(Foto: Arie Pieters©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.