Column – Dat mooie stukje natuur.. waar ik nog niets vanaf wist!

Esther Edens
4 Min Read

IMG_1484Met een rugzak op mijn rug en met mijn kind aan de hand en met mijn lieve man in mijn visier gaan wij vandaag een stukje wandelen en genieten van het prachtige stukje natuur op Tiengemeten. Inmiddels ben ik 31 jaar en heb ik mezelf nooit op het idee gebracht om naar (inmiddels geconcludeerd) prachtige eiland te gaan. Maar nu ik eenmaal weet wat Tiengemeten is en wat er te doen is, ga ik er zeker vaker naartoe.

Om 10.45 staan wij aan wal bij Zuid-Beijerland en vertrekken wij om 11.00uur met de pont naar de overkant. Een kleine tien minuten laten staan wij ineens, samen met vele anderen, in een natuurgebied die tevens op de lijst van Natuurmonumenten staat en beginnen wij aan onze wandeling. Met de prachtige groene omgeving en ook wat leuke bootjes in de haven weten wij ons hier wel te vermaken.

Zelf nog nooit om Tiengemeten geweest, verbaas ik me over de hoeveelheid mensen die alsnog naar dit eiland komen, heerlijk gaan fietsen (of scooteren) of ter plaatse de wandelschoenen aantrekken voor een fijne wandeling. Dit is zo mooi.. Ook zien we terwijl wij lopen nog diverse vogelspotters terugkomen vanaf het water die in deze mooie zonnige ochtend hoogstwaarschijnlijk weer prachtige taferelen hebben aanschouwd.

Met vrienden hebben we afgesproken op de ‘Coolste Speelplek van Nederland’. Ook al is onze kleine man nog geen 2,5 jaar, de zandbak volgooien met water en spelen met zijn 2 vriendinnetjes is al één groot feest. En nog leuker: Vies worden mag hier! Afspoelen kan hier en schone kleren liggen er eventueel klaar. Vaders en moeders kunnen heerlijk zitten aan de picknicktafels of zelf een vlot bouwen en vies worden. Trots wordt ik aangekeken door zoonlief dat hij nu toch ook wel vieze voeten heeft en van een afstandje zie ik hoe man en kind aan de andere kant van een slootje de heuvel opklimmen en door tunnels heen gaan.

De kids hebben het heerlijk naar de zin en ook wij vermaken ons prima in de zon en ook kun je koffie en thee bestellen. Wij hadden verder niets nodig op dit mooie eiland, maar er is zoveel te doen dat we gegarandeerd teruggaan. Zeker als de kleine man straks zelf vlotten kan bouwen en door het water durft te lopen worden het helemaal hilarische taferelen en wordt het een echte ‘ik-mag-vies-worden-dag”.

Wij zelf zijn om 14.10uur teruggegaan met de pont, want de kleine man moet nog slapen, maar een hele dag hier vertoeven is echt niet vervelend. Je kunt er zelfs kamperen en lekker eten of kinderfeestjes organiseren.

Kortom, de plek om naar toe te gaan, te genieten van rust, maar waar je kinderen kunnen spelen. Ik ga zeker nog een keer!

Voor meer informatie over Tiengemeten kun je kijken op de website van Natuurmonumenten.  Hier vind je niet alleen wat je allemaal kunt doen, ook de ponttijden staan online en de spelregels voor dit prachtige Natuurmoment Tiengemeten, want dit natuurgebied moet zo blijven!

Column geschreven door Esther Edens:

Ik ben Esther Edens en ben een echte Hoeksche Waardse, geboren en getogen in Klaaswaal en nu al meer dan 15 jaar in Numansdorp. Sinds mei 2015 een eigen blog www.esth.nl en enorm fan van schrijven. Het zijn van moeder van één zoon (en een tweede op komst), kinderactiviteiten, leuke hotspots en allerlei leuke dingen, daar schrijf ik graag over! Volg mij op Facebook als je graag op de hoogte blijft!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
Volg
Ik ben Esther Edens en ben een echte Hoeksche Waardse, geboren en getogen in Klaaswaal en woon nu al meer dan 15 jaar in Numansdorp. Sinds mei 2015 een eigen blog www.esth.nl en enorm fan van schrijven. Het zijn van moeder van één zoon (en een tweede op komst), kinderactiviteiten, leuke hotspots en allerlei leuke dingen, daar schrijf ik graag over! Volg mij op Facebook als je graag op de hoogte blijft!
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren