Geslaagde informatieavond over ondermijning

192
Foto OHW

Oud-Beijerland – Maandagavond 11 november organiseerde de gemeente Hoeksche Waard, politie, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Platvorm Veilig Ondernemen en het CCV gezamenlijk de veiligheidsavond “Georganiseerde criminaliteit dichtbij, en hoe kan je daar als ondernemer mee te maken krijgen”.

Deze avond werd gehouden op het politiebureau in Oud-Beijerland. Ongeveer 20 ondernemers uit de Hoeksche Waard waren aanwezig op deze zeer interessante avond. Het doel van deze avond was om ondernemers bewust te maken van georganiseerde criminaliteit en ondermijning .

Na de opening door Marco Struik van de ondernemersvereniging Hoeksche Waard was het woord aan de politie. Zij sprak over de georganiseerde criminaliteit regionaal en specifiek in de Hoeksche Waard. “Eigenlijk zijn criminelen hardwerkende ondernemers, net als u, maar dan met andere normen en waarden”, aldus de politie. De bedoeling van de bijeenkomst was om bij ondernemers bewustwording van ondermijnende criminaliteit te creëren vooral gericht op het herkennen van signalen.

De aanwezige ondernemers maakten kennis met de signalen van ondermijning, businessmodellen en kosten die de vermenging van onder- en bovenwereld laten zien en met zich meebrengen. Er werden een aantal voorbeelden getoond van zaken die “je pas gaat zien als je het door hebt”.

Ook werden de aanwezigen geïnformeerd over de aanpak ervan en welke rol zij hier zelf in kunnen vervullen. Hierbij is het van groot belang dat onwenselijke en afwijkende situaties zo snel mogelijk worden gemeld bij de politie. Dit kan via een officiële melding, via 0900 8844 of meld misdaad anoniem (0800-7000) of in een gesprek met wijkagent bedrijventerreinen Jos Baldee (06-51692308). De samenwerking tussen overheid, burgers en ondernemers is noodzakelijk om op te kunnen treden tegen dergelijke criminaliteit.

Na de tafelgesprekken met specialisten van de politie en gemeente sloot burgemeester Govert Veldhuizen van de gemeente Hoeksche Waard de bijeenkomst af en konden de ondernemers, veel informatie rijker, huiswaarts.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.