Overhandiging cheque Spieren voor Spieren door Strijen wethouder Paulien Tanja

0
238

SONY DSCStrijen – Wethouder sportzaken van de gemeente Strijen, mevrouw Paulien Tanja overhandigde vanmiddag een cheque voor Spieren voor Spieren aan het fietsteam van de Lacotoer. Drie managers van Laco leggen deze week samen ruim 900 km af voor het goede doel: Spieren voor Spieren.

Dit om meer aandacht te vragen voor spierziektes bij kinderen. Van het opgebrachte geld kan nog meer onderzoek worden gedaan naar de behandeling en genezing van spierziektes. Structureel worden er onderzoeksprojecten financieel ondersteund, onderzoeken die kinderen weer uitzicht moet geven op een kansrijke toekomst.Deze week fietsen de heren Bert Mickers en André Langens, ondersteund door Rutger Maters, ruim 900 kilometer voor Spieren voor Spieren. Alle Laco accommodaties worden aangedaan en met iedere accommodatie staat een mooi cheque op hen te wachten. Zo ook in Laco sportcentrum Strijen.

Een warm onthaal bij Laco sportcentrum Strijen

Behalve wethouder Tanja en de pers waren er ook vele gasten en medewerkers aanwezig op het sportcentrum. Zij stonden met smart te wachten op de twee fietsers en volgauto. Toen ze eenmaal in beeld kwamen klonk er een groot applaus. “een warm onthaal” aldus André Langens. Na de uitreiking van de cheque ondergingen de wielrenners een massage die in het kader van het goede doel aangeboden werd door Ellis Franssen van Middelpunt massage uit Oosterhout. Vestigingsmanager Maria Rietveld vertelt vol trots hoe alle medewerkers en gasten dit grote bedrag in zo’n korte tijd bij elkaar hebben gehaald.Afgelopen week was het in Laco sportcentrum Strijen de actieweek voor Spieren voor Spieren.

Er waren door alle medewerkers spontaan allerlei acties bedacht en uitgevoerd. Zo was er een grote rommelmarkt waarbij zelfs onze gasten zelf spullen meenamen om ze voor het goede doel te koop aan te bieden. De ouders van de zwemles kinderen konden voor € 2,00 een keer met de zwemles van hun kind meezwemmen. Er was een midzomernachtduik waarbij de jeugd zich kon laten sponsoren. Je kon je onderwater laten fotograferen. Spontaan werden er taarten gebakken door onze vaste bezoekers en medewerkers, die dan weer bij de koffie verkocht werden en er werd gegrabbeld en raadspelletjes gespeeld. De hoofdprijs, een midweek in  Europarcs Recreatie en Watersportcentrum de Biesbosch, werd gewonnen door de heer A. Bok. Medewerkster Daisy Cools en wethouder Tanja reikten de heer Bok deze prijs uit.

Teamwork

De beide wielrenners zetten een grote prestatie neer maar ook de medewerkers van Laco sportcentrum Strijen hebben dit de afgelopen weken gedaan. Het hele gezin werd ingeschakeld en iedereen heeft vrijwillig zijn medewerking verleend om dit project een succes te laten worden. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen samenwerkte en zich in hun eigen tijd inzette, aldus een trotse manager Maria Rietveld. Ik kan me bijna geen betere teambuilding activiteit voorstellen als je gezamenlijk inzetten voor het goede doel. Het enthousiasme van de medewerkers werd ook overgebracht naar onze bezoekers waardoor ook zij met spontane acties kwamen.

Laco sportcentrum Strijen wenst de wielrenners nog veel succes toe en we wachten in spanning het totaalbedrag af.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.